Kommunens nystartade enbilspool som alla kan använda

2015-06-10

Nu startar kommunen en elbilspool för både kommunens personal och för allmänheten. Kommunens anställda använder elbilarna under kontorstid, på kvällar och helger kan alla som bor i Knivsta låna bilarna.

Från mitten av juni har kommunen två tjänstebilar vars drivmedel är förnyelsebar el. Under kontorstid används tjänstebilarna av kommunens anställda, men på kvällar och helger blir det möjligt för alla Knivstabor att låna en elbil, via elbilspoolen.

-    - En del av kommunens vision är att arbeta för ett hållbart samhälle och vara en kommun öppen för förändring. Vår nystartade elbilspool känns helt i linje med visionen. Vi måste tänka hållbart och använda smarta bränslen i våra bilar, säger Martin Gunnarsson, samhällsplanerare i Knivsta kommun.

Vem som helst kan gå med i poolen och låna bilarna när de inte används av kommunen. Det som krävs är körkort och att du registrerar dig som medlem i företaget Move About som sköter bokningen.

Elbilarna står på Sågverkstorget vid Knivsta kommunhus, där finns två laddningsstolpar och bilarna laddas med förnyelsebar el utan kostnad.  Bilen kan köras cirka 15 mil per laddning. Ingen bilnyckel behövs, istället använder du din mobiltelefon för att låsa upp. Då är bilen dessutom laddad och körklar, det är bara att glida iväg.

-   - Vi vill hjälpa Knivstaborna till ett mer hållbart resande och då är elbilen ett utmärkt alternativ. Fria mil och avgiftsfri laddning i kommunens laddningsstolpar ingår för den som vill hyra bilen, fortsätter Martin Gunnarsson.

Invigningen av Elbilspoolen sker den 15 juni klockan 12, vid Knivsta kommunhus entré vid Staffansvägen.  Bakom satsningen står elbilspoolföretaget Move About och Knivsta kommun som tillsammans bidrar till ett hållbarare samhälle och en del av omställningen från fossila bränslen till el som är ett smartare bränsle i bilen.

Kort fakta

Elbilspoolen startar den 15 juni 2015

Knivsta kommun har två elbilar till sitt förfogande

Avgiftsfri laddning i kommunens laddstolpar  vid Sågverkstorget längs Staffansvägen i Knivsta