Knivsta växer stadigt - nu firar vi Erik och Lukas

19 maj 2015

Pressinbjudan

Sedan Knivsta kommun bildades har vi uppvaktat tvillingarna Sofia och Kristoffer 2004, Maja 2008 och Kerstin 2012. Nu har turen kommit till Erik och Lukas. Orsaken är förstås att Knivsta fortsätter att växa. I oktober när de båda pojkarna föddes med bara en minuts mellanrum passerade Knivsta 16000-strecket.

Det firar vi med familjen på sedvanligt sätt med kaffe och tårta i samband med kommunfullmäktiges sammanträde. Gåvor överlämnas av ordförande Kenneth Gunnar som också säger några ord.

• Tid: torsdag 21 maj kl 18
  • Plats: Tilassalen i Knivsta kommunhus, Centralvägen 18

Hjärtligt välkommen att vara med!

Bakgrund

Under 2014 ökade Knivstas befolkning med 525 personer enligt Statistiska centralbyråns officiella siffror. Det är den snabbaste befolkningstillväxten sedan kommunbildningen 2003.

Idag är Knivsta en medelstor kommun, och den näst snabbast växande under förra året. Medelåldern är alltjämt bara drygt 36 år, vilket med god marginal är den lägsta bland Sveriges kommuner. Andelen barn och unga under 17 år är hög, hela 28 procent. Den äldre befolkningen, 65 år eller äldre, utgör drygt 13 procent.

Kontakt och mer information

Dan-Erik Pettersson, ekonomichef och statistikansvarig