Grattis Knivsta – nu är vi 17 000 invånare i kommunen

2016-07-06

2016-07-07

Läget mellan Stockholm och Uppsala mitt i Mälardalen, med goda kommunikationer är ett expansivt område med unika utvecklingsmöjligheter. Närheten till både storstad och natur gör att Knivsta är en plats där många vill bo och se sina barn växa upp. Att Knivsta kommun är en plats där människor vill leva märks när vi nu mitt i högsommaren har blivit 17 000 invånare

Det är fantastiskt roligt att vi växer så fort och det är kul att så många vill bo här. Vi arbetar ständigt med det hållbara samhället och vi hoppas att kombinationen en modern småstad och en levande landsbygd fortsätter att locka många att flytta hit. Jag vill hälsa alla nya knivstabor välkomna till kommunen och samtidigt vill jag önska alla som bor i kommunen en skön sommar, säger Klas Bergström (M) kommunstyrelsens ordförande.

Enligt Statistiska centralbyråns officiella siffror ökade Knivstas befolkning med 764 personer under 2015. Storleksmässigt är Knivsta en medelstor kommun, men är fortfarande en snabbt växande kommun.

Knivsta är en ung kommun, drygt 13 år. Medelåldern i kommunen är cirka 36 år, vilket med god marginal är den lägsta bland Sveriges kommuner. Andelen barn och unga upp till 18 år är hög, hela 29 procent. Den äldre befolkningen, 65 år eller äldre utgör drygt 13 procent.

Klas Bergström, (M)  kommunstyrelsens ordförande
E-post-