Gunnar Söderström utsedd till Årets Knivstabo 2016

2016-05-31

För sin glädje, energi och förmåga att inspirera belönas entreprenören och idrottaren Gunnar Söderström med utmärkelsen Årets Knivstabo 2016.

Utmärkelsen delas ut under Knivsta kommuns nationaldagsfirande i Husby Långhundra, 6 juni kl 15.

Motiveringen lyder:

Aktiv idrottare på elitnivå, likväl som inspiratör för vardagsmotionären. Glädjespridare, entreprenör och folkhälsofrämjare. Känd i omvärlden genom att arrangera SM i duathlon, coacha och träna svenska domareliten i fotboll, ge träningsråd i TV, föreläsa och anordna träningsläger … och mycket mer.

Med sin glädje och energi är Gunnar Söderström en förebild. Han brinner för att hjälpa andra och inspirerar både gammal och ung. Gunnar Söderström bidrar till en aktivare och gladare kommun.

Gunnar Söderström belönas med ett särskilt framtaget diplom illustrerat av Knivstakonstnären Charlotta Blomgren, samt en prissumma på 2500 kronor i form av presentkort till en kulturaktivitet.

Media hälsas hjärtligt välkommen att vara med vid prisutdelningen och nationaldagsfirandet!

Om utmärkelsen

Utmärkelsen Årets Knivstabo inrättades av kommunstyrelsen i juni 2014 och delas ut för andra gången vid årets nationaldagsfirande.

- Bland våra kommuninvånare finns det många som genom sitt engagemang bidrar positivt till kommunens utveckling. Många gånger leder engagemanget också till positiv uppmärksamhet kring kommunen. Med utmärkelsen Årets Knivstabo vill vi lyfta fram denna positiva kraft säger kommunfullmäktiges ordförande Kenneth Gunnar.

Utmärkelsen ska gå till någon som medverkat till att kommunen fått positiv uppmärksamhet under föregående kalenderår. Personen ska vara skriven i Knivsta och ha fyllt 18 år. Politiska insatser kan inte premieras. Kandidater till utmärkelsen kan nomineras av kommuninvånarna och rätt att nominera har person som är skriven i Knivsta kommun. Vinnaren utses av kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidier under ledning av kommunfullmäktiges ordförande.

Årets nomineringar

Sammanlagt inkom 41 nomineringar till Knivsta kommun, och i flera av dem ville man se Gunnar Söderström som Årets Knivstabo. Det här är något av det man formulerat:

• Gunnar ger Knivsta ett positivt ansikte. Massor av energi och glädje i alla hans verksamheter. Hans filosofi går ut på att alla ska verka utifrån sina förutsättningar och med sina personliga mål. Han har hundratals adepter på sina löp- och skidträningar. Han fyller bussar och flyg till sina träningsläger både i Sverige och utomlands, bland annat med Mia Törnblom och Leiyla Söderholm. Han har varit med i TV 4:s vardagspuls med råd och tips. Han föreläser i stort och smått.
  • Gunnar har satt Knivsta på kartan inte minst genom att ett par år i rad lyckats få anordna SM i duathlon. Men framför allt har han betytt mycket för mig själv och många andra när det gäller både fysisk och mental hälsa. En fantastisk förebild som brinner för att hjälpa och lyfta andra.

Kenneth Gunnar, kommunfullmäktiges ordförande
Mob: 0730-40 46 73
E-post: kenneth.gunnar@knivsta.se

Gunnar Söderström
Kontakt med Gunnar Söderström kan förmedlas av Hanne Natt och Dag, informationschef i Knivsta kommun.
Tel/mob: 018-34 71 02
E-post: hanne.nattochdag@knivsta.se