Invigning av Rådrum i Knivsta – en väg in i samhället

2018-02-09

Knivsta 9 februari 2018

Den första frivilliga samhällsrådgivningen i Uppsala län

På alla hjärtans dag den 14 februari invigs länets första RådRum i Lyckträffens lokaler i Knivsta. Socialnämndens ordförande Göran Nilsson (M) invigningstalar.

Rådrum är en väg in i samhället, som ger rådgivning till den som behöver stöd och vägledning för att ta sig vidare in i samhället. Här kan både nyanlända och andra grupper i samhället, som har behov, få helt opartisk kostnadsfri vägledning och samhällsrådgivning. Det kan vara att få kontakt med rätt myndighet, rätt blankett eller ekonomisk rådgivning.

Lyckträffen en mötesplats i Knivsta

Lyckträffen är kommunens öppna mötesplats för alla daglediga över 18 år i Knivsta, oavsett ursprung. Därför passar det bra att rådgivningen sker just hos Lyckträffen.

- Det är viktigt att ge alla målgrupper möjlighet att förstå det svenska samhället framför allt för de som är nya i vårt land. Genom RådRum får man möjlighet att förstå sina rättigheter, skyldigheter och alla de möjligheter som samhället ger.Det känns extra glädjande att länets första RådRum finns just här i Knivsta, säger Göran Nilsson (M) socialnämndens ordförande i Knivsta kommun

Utbildade frivilligrådgivare

RådRum bemannas av frivilligrådgivare som utbildats i bemötande, migration, privatekonomi, bostad och diskriminering.

- Tack vare olika bakgrunder och språkkunskaper kan rådgivningen ges på flera olika språk. säger Anna Wikman från Sensus Studieförbund.

Bakom RådRum står bildningsförbundet Sensus, IM Individuell Människohjälp tillsammans med Knivsta kommun. Projektet finansieras av Länsstyrelsen i Uppsala län

Hålltider för invigningen

14 februari klockan 14.30, Lyckträffen, Sågverkstorget 10 i Knivsta

Göran Nilsson (M), Socialnämndens ordförande inviger