O-Ringen Uppsala 2020 och Knivsta kommun är etappvärd

2018-05-03

Knivsta 3 maj 2018
O-Ringens vision och idé är att vara ”Världens största orienteringsäventyr” och brukar locka nästan
20 000 deltagare. Tävlingen genomförs i skogarna runt Knivsta och Uppsala mitt i sommaren 2020. Knivsta står som etappvärd för etappen i Östuna som planerar att genomföras den 23 juli 2020 och är etapp 3 av 5. Östuna – är en del av den gamla Långhundraleden med anor från vikingatiden.
O-Ringen är det andra stora sportsliga arrangemang på några år som genomförs i kommunen. 2016 kördes Novemberkåsan här.

Mitt i högsommaren under vecka 30 den 20 till 25 juli kommer O-Ringen till Uppsala och Knivsta. Att det blev just Östuna där en av etapperna genomförs beror på mycket på terrängens beskaffenhet.
Östuna tillhör ett av de finaste orienteringsområdena i Uppland. En mycket uppskattad etapp under O-Ringen 2001 gick i samma område och det ska bli kul att bjuda på en favorit i repris, säger Jens Lindquist, generalsekreterare O-Ringen Uppsala 2020.

Förutom att kommunen står som etappvärd finns även anrika Långhundra IF med som funktionärsföreningen. Och det kommer att behövs många ideella timmar för att genomföra O-Ringen tillsammans med övriga sju föreningar i regionen. Men Gun-Inger Sahlberg från Långhundra IF är övertygad om att det kommer att gå bra. Klubben har många medlemmar som gärna hjälper till.
På fredag den 4 maj kl 10.30 skriver kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström (M) på avtalet om att vara etappvärd tillsammans med O-Ringens generalsekreterare Jens Lindquist. Vad kan passa bättre än att göra det just i skogen.

- Vi i Knivsta är både stolta och glada att få vara en del av den gigantiska O-Ringen. Vi hoppas att många som inte redan upptäckt vår fina pärla Knivsta passar på att göra det då. Det är alltid roligt att få vara en del av ett stort idrottsäventyr som O-Ringen. Vi önskar alla välkomna till Knivsta hälsar, Klas Bergström.

Information till media
Avtalet mellan kommunen och O-Ringen skrivs på den 4 maj kl 10.30 vid elljusspåret mitt i Knivsta. Vi samlas vid parkeringen. Du träffar Klas Bergström, Lindquist och Gun-Inger Sahlberg. Vi kommer att fota tillfället och skickar gärna foton till redaktionen om ni inte har möjlighet att delta just vid detta tillfälle.

Klas Bergström , kommunstyrelsens ordförande: 070-527 53 43
Jens Lindquist, generalsekreterare O-Ringen Uppsala 2020: 070-3776215