Christer Eriksson utsedd till Årets Knivstabo 2017

2017-05-31

För sin drivkraft och förmåga att förena knivstaborna och sätta Knivsta på kartan belönas motorentusiasten och tävlingsledaren Christer Eriksson med utmärkelsen Årets Knivstabo 2017.

Utmärkelsen delas ut under Knivsta kommuns nationaldagsfirande i Husby Långhundra den 6 juni kl 15.

Motiveringen lyder:

”Den anrika tävlingen Novemberkåsan genomfördes 2016 i Knivsta. Som initiativtagare, drivkraft och tävlingsledare mobiliserade Christer Eriksson både frivilliga funktionärer, markägare och andra intressenter. Resultatet blev en folkfest för knivstaborna att minnas och att vara stolta över.

Tävlande, motorförbund och publik vittnar om ett välordnat arrangemang utöver det vanliga. Genom sitt engagemang har Christer Eriksson bidragit till att sätta Knivsta på kartan långt utanför motorsportens gränser. ”

Christer Eriksson belönas med ett särskilt framtaget diplom illustrerat av Knivstakonstnären Charlotta Blomgren, samt en prissumma på 2 500 kronor i form av presentkort på en kulturaktivitet.

Om utmärkelsen

Utmärkelsen Årets Knivstabo inrättades av kommunstyrelsen i juni 2014 och delas ut för tredje gången vid årets nationaldagsfirande. Utmärkelsen ska gå till någon som medverkat till att kommunen fått positiv uppmärksamhet under föregående kalenderår. Personen ska vara skriven i Knivsta och ha fyllt 18 år. Politiska insatser kan inte premieras.
Kandidater till utmärkelsen kan nomineras av kommuninvånarna och rätt att nominera har person som är skriven i Knivsta kommun. Vinnaren utses av kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidier under ledning av kommunfullmäktiges ordförande.

För mer information:

Kenneth Gunnar, kommunfullmäktiges ordförande