Aurora 17 – största övningen på 20 år - så påverkas Knivsta kommun

2017-09-18

Under september månad genomför Försvarsmakten den största militärövningen i sitt slag på över 20 år. Knivsta kommun är en av de områden i Uppsala län som kommer att beröras, då mycket försvarsmaktspersonal och fordon kommer finnas i omlopp. Dessutom deltar utländska soldater och fordon i övningen.

Så här påverkas Knivsta kommun

Fredag den 22 september mellan cirka klockan 06.00 – 14.00 är det begränsad framkomlighet på E18 mellan Enköping och Kungsängen. Ett körfält kommer då att stängas av för att förflytta stridsvagnar och stridsfordon i riktning österut. Det kan bli problem för alla som pendlar till sitt arbete  i Knivsta.

Samtidigt kommer det även att vara begränsad framkomlighet på den gamla vägen mellan Enköping i riktning österut och fram till Skokloster. Vägen ut till Skokloster är både smal och krokig, vilket gör att det kan bli svårt att ta sig fram med bil. Det är bra att känna till att övningen kan påverka vardagen om du bor i området.

Under torsdag 21 september och fredag 22 september kommer många förband att omgruppera från Enköpingsområdet mot Uppsala och området norr om Stockholm. Detta medför större belastning på vägnäten. Påverkan på vägnätet i knivstaområdet gäller vägarna 255 och 263.

- Militärövningen Aurora är den största militärövningen på många år. Kommunerna är en del av civilförsvaret som ska fungera i krigstider. Aurora är ett viktigt steg mot att öka vår totala försvarsförmåga och vi önskar alla inblandade lycka till och hälsar dem välkomna till kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström (M).

• Drågor om övningen Aurora
    Försvarsmaktens webb - se länk till höger på sidan
    Telefon Försvarsmakten: 08-788 88 88
  • Frågor kring kommunal verksamhet