Till undermeny Karta Kontakt

Parkering

Pendlarparkering. Foto IM Söderberg

Pendlarparkering Knivsta

 

Knivsta har flera kommunala parkeringsplatser, främst i tätorten och flest i de centrala delarna. Norr och söder om järnvägsstationen finns pendlarparkeringar som är avgiftsbelagda. 

Pendlarparkering

Pendlarparkeringar finns i närheten av stationen och vid AR-terminalen nära Brunnby trafikplats på E4:an. På dessa parkeringar är det tillåtet att parkera upp till 48 timmar.

Vid stationen finns avgiftsbelagda parkeringar vid Pizzavallen söder om stationen och vid Järnvägstorget och under Gredelbybron norr om stationen. Det finns också två avgiftsfria pendlarparkeringar i närheten till stationen. Den ena ligger söder om stationen på Södra Stationsvägen vid reningsverket och den andra vid Aprikosvägen i Östra Ängby.

Pendlarparkeringen vid AR-terminalen är avgiftsfri. Flera busslinjer stannar vid parkeringen. Tänk på att 48 timmar är längsta parkeringstid. 

Avgiftsbelagd parkering

På de större pendlarparkeringarna, Pizzavallen, vid Järnvägstorget och under Gredelbybron är parkeringen avgiftsbelagd. Från och med den första oktober 2017 gäller avgiftsplikten måndag till fredag 00-24, helger gäller fri parkering. Parkeringsavgiften är 25 kronor per dygn och kan betalas i automat eller genom app i smartphone. Mer information hittar du i anslutning till parkeringsautomaterna. Det går även att lösa månadsbiljett, se mer under "Parkeringsavgifter i Knivsta".

Korttidsparkering i centrala Knivsta

I de centrala delarna av Knivsta gäller generellt parkeringsförbud på gatorna, men längs många gator finns parkeringsfickor där det är möjligt att korttidsparkera med parkeringsskiva. Från och med den 1 oktober 2017 gäller att det är tillåtet att parkera upp till tre timmar mellan klockan 06-18 med parkeringsskiva. På Sågverkstorget finns en lite större parkering där det är tillåtet att parkera två timmar med parkeringsskiva mellan klockan 06-18.

Parkeringsskiva kan hämtas i Kontaktcenter Knivsta på bottenplan i Kommunhuset.

MC- och mopedparkering

På både norra och södra delen av pendlarparkeringen längs med Centralvägen finns det avgiftsfria parkeringsplatser för moped och motorcykel. Det finns även platser utmed Staffansvägen, nära korsningen med Gredelbyvägen.

Parkeringsövervakning

Knivsta kommun har beslutat om kommunal parkeringsövervakning och övervakningen sker genom förordnade parkeringsvakter. För närvarande sköts bevakningen genom bevakningsbolaget Safe Security.