Till undermeny Karta Kontakt

Konsertkarusellen - Midvinterpärlor

Tillbaka till Evenemangskalender
Tid: lördag 27 januari kl 16:00 - kl 17:00
Plats: Gredelbykyrkan

Uppsala Kammarsolister 

Solist

Nils-Erik Sparf, violin

Gästmusiker

Björn Gäfvert, cembalo

Från Vivaldi till Piazzolla

Uppsala Kammarsolister bjuder på ett gnistrande program i vintertid. Publiken bjuds in till en frostig resa genom vinterns klassiska pärlor. Från Vivaldis Vintern ur de fyra årstiderna med Nils-Erik Sparf som solist, till Piazzollas eldiga beskrivning av vintern i Buenos Aires. Toner som värmer i början av året!

Nils-Erik Sparf är en av medlemmarna i Uppsala Kammarsolister men som i denna konsert även får verka som solist. Han har tidigare varit konsertmästare i Kungliga Hovkapellet och Kungliga Filharmonikerna men är sedan många år anställd vid Musik i Uppland som konsertmästare i Uppsala Kammarorkester och en av medlemmarna i Uppsala Kammarsolister.

Cembalisten Björn Gäfvert är organist vid Immanuelskyrkan i Stockholm. Han är även flitigt anlitad som cembalist, bland annat tillsammans med Drottningholms barockensemble och ibland i Uppsala Kammarorkester.

Uppsala Kammarsolister är en av Sveriges främsta stråkensembler. Medlemmar är Nils-Erik Sparf, violin, Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello.

Biljettinformation

Monica Jonsson, 076-724 99 00

 


Arrangör
Gredelbykyrkan och Knivsta kommun i samarbete med Musik i Uppland
  • Senast uppdaterad 11 jan 2018