Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Du är på väg till Knivsta fyller 20 år!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk

Please find our services in other languages below


Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Nyheter

 • Förskola och skola

  Skolköken – en del av kommunens hållbarhetsarbete
  Klimatlådor, säsongsbaserade livsmedel och effektiva ugnsplåtar. Det är några exempel på hur de kommunala skolköken i Knivsta jobbar med hållbarhet i det dagliga arbetet. Vi gör ett besök i Högåsskolans kök för att få veta mer.
 • Politik och organisation

  Knivsta kommunfullmäktige sammanträder torsdag 30 mars klockan 18.45
  Ny avfallsplan och ägarpolicy för kommunens bolag är några av de ärenden som behandlas på kommande sammanträde med Knivsta kommunfullmäktige. Vi vill uppmärksamma dig på att detta möte börjar senare än vanligt - klockan 18.45. Varmt välkommen!
 • Bygga och bo

  Längre handläggningstider än vanligt i miljöärenden
  Just nu kan det förekomma längre handläggningstider än vanligt för dig som väntar på svar i ett miljöärende.
 • Politik och organisation

  Nytt från samhällsutvecklingsnämnden
  Här kan du läsa en kort sammanfattning av några av de ärenden som samhällsutvecklingsnämnden behandlade på sitt sammanträde 6 mars.
 • Politik och organisation

  Kommunhuset byggs om – risk för störande ljud cirka 20 mars till 20 april
  Kommunhuset byggs om för att rymma fler. Under de kommande veckorna kommer det periodvis att borras och bilas i betong i utrymmen intill Kontaktcenter och Biblioteket. Vi hoppas på överseende med störningarna och tackar dig som besöker oss för ditt tålamod.
 • Jobb och näringsliv

  Unga "konstsommarjobbare" ska skapa konstverk vid Knivsta station
  I sommar kommer ett antal feriearbetare från Knivsta kommun att få ett ovanligt uppdrag: Att skapa ett stort konstverk i tunneln vid Knivsta station. Knivstaungdomar som går i nian eller i ettan på gymnasiet och som är särskilt intresserade av att vara med och skapa konst tillsammans med andra är välkomna att ansöka senast den 26 mars.
 • Uppleva och göra

  Bryggorna vid Brunnbybadet renoveras senare i vår
  Is, snö och kyla har gjort att bryggorna vid Brunnbybadet nu står på ända. Park- och naturenheten kommer att se över bryggorna när isen har smält bort.
 • Uppleva och göra

  Knivstaloppet – en del av kommunens 20-årsjublieum
  I år firar Knivsta kommun 20 år och ett av jubileumsevenemangen är ett löplopp! Med flera olika distanser bjuder Knivsta kommun in hela familjen till löparfest. Välkommen med din anmälan till Knivstaloppet lördag 20 maj 2023.
 • Politik och organisation

  Samråd för nationella minoriteter 22 mars i Uppsala
  Länsstyrelsen i Uppsala län och Region Uppsala välkomnar nationella minoriteter till samråd onsdag 22 mars. Om du bor i Knivsta kommun och identifierar dig som tillhörande en nationell minoritet är det här ett tillfälle för dig att framföra dina synpunkter och ha inflytande i frågor som berör dig.
 • Förskola och skola

  Körprojektet ”Tvåornas kör” ska fylla CIK med sång
  Knivsta kommun fyller 20 år! Just nu pågår sångrepetitioner på olika skolor runt om i Knivsta. Sammanlagt 150 elever i andra klass är i full färd med att öva in gemensamma sånger på temat Sagolik vänskap. I maj blir det stor jubileumskonsert på CIK - med lågstadieelever i publiken.
 • Förskola och skola

  Dinosaurier vid Knivstaån på schemat när förskolebarnen lär sig källkritik
  Har en dinosaurie druckit upp vattnet? Människor? Eller har vattnet åkt till reningsverket? När barnen på Diamantens förskola upptäckte att vattennivån i Knivstaån hade sjunkit satte det fart på många teorier. Det blev också upptakten till ett praktiskt arbete om källkritik.
 • Trafik och utemiljöer

  Snöfallet fortsätter - snöröjning pågår för fullt
  Under de senaste dygnen det fallit stora mängder snö i Knivsta med omnejd. Kommunens entreprenörer arbetar nu för fullt med att ploga och halkbekämpa på gator och vägar samt med att forsla bort snömassorna.
 • Politik och organisation

  Snart slås dörrarna upp till Knivsta kommuns jubileumsutställning ”300 ögonblick” på CIK - välkommen till öppningsvernissage!
  Knivsta fyller 20 år! Torsdag 23 mars klockan 17.30 är det öppningsvernissage för ”300 ögonblick” – jubileumsutställningen som visar historier och händelser från ett Knivsta som flytt, med bilder hämtade ur knivstaprofilen Lennart Runndings stora samling. Utställningen visas fram till och med 13 augusti.
 • Politik och organisation

  Nytt från kommunstyrelsen
  Här kan du läsa en kort sammanfattning av några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om på sitt sammanträde 27 februari.
 • Stöd och omsorg

  Välkommen på informationsträff om grannsamverkan
  Grannsamverkan är ett effektivt sätt att förhindra brottslig verksamhet i bostadsområdet – oavsett om området består av flerbostadshus eller villor. Välkommen till polisens informationsträff i kommunhuset torsdag 16 mars, där du får veta mer om grannsamverkan och hur du och dina grannar startar upp.
 • Knivsta växer

  Ny översiktsplan för Knivsta kommun - var med och påverka i den tidiga dialogen!
  Nu påbörjar vi arbetet med en ny översiktsplan för Knivsta kommun. Översiktsplanen ska sätta riktlinjerna för kommunens utveckling och beskriva hur mark och vatten ska användas framöver. Mellan 1 mars och 31 maj kan du vara med och påverka i en tidig dialog. Var med och lämna dina tankar och idéer!
 • Jobb och näringsliv

  Feriearbete för skolungdomar sommaren 2023
  Har du en ungdom som vill feriearbeta i sommar? Knivsta kommun erbjuder feriearbete till ungdomar som är folkbokförda i Knivsta kommun och som går ut årskurs 9 i grundskolan eller gymnasieungdomar i årskurs 1. Ansökningsperioden är mellan 1 och 26 mars 2023.
 • Bygga och bo

  Skolelever får tycka till om hur Knivsta ska utvecklas - i Minecraft
  Nu går startskottet för kommunens nya delaktighetsprojekt ”Knivsta i 3D”, där knivstaelever får vara med och bygga förslag för framtidens Knivsta i Minecraft. Med projektet vill Knivsta kommun öka kontakten med Knivstas yngre invånare och ta del av ungas tankar och idéer kring samhällsutvecklingen.
 • Politik och organisation

  Knivsta visar sitt stöd för Ukraina på årsdagen av invasionen
  Den 24 februari flaggar Knivsta kommun med den ukrainska flaggan vid kommunhuset. Klockan 9 sker också en samling till en tyst minut, under ledning av kommunstyrelsens ordförande. Också i kommunens verksamheter samlas man eller stannar upp, där så finns möjlighet.
 • Politik och organisation

  Nytt från kommunfullmäktige
  Här kan du läsa en kort sammanfattning av några av de ärenden som kommunfullmäktige behandlade på sitt sammanträde 2 februari. 
 • Stöd och omsorg

  Skydda dig mot telefonbedrägerier
  Telefonbedrägerier blir allt vanligare i Sverige. Under 2022 ökade den här typen av brott med 86 procent jämfört med året dessförinnan. Särskilt utsatta är äldre och personer med nedsatt funktionsförmåga. Här kan du läsa om hur telefonbedrägerierna kan gå till och hur du kan skydda dig.
 • Trafik och utemiljöer

  Så här snöröjer kommunen
  Under morgonen föll det en hel del snö i Knivsta. Så här arbetar kommunen med snö och halka på gång- och cykelvägar samt övriga gator och vägar.
 • Stöd och omsorg

  Förebyggande insatser för unga – nytt team i uppsökande verksamhet
  Sedan årsskiftet har kommunen en ny verksamhet med fokus på förebyggande insatser för unga i Knivsta. Den nya uppsökandegruppen jobbar bland annat med att bygga relationer med ungdomarna – ett arbete som sker i samarbete med skola, socialtjänst och kultur och fritid.
 • Stöd och omsorg

  IVO lägger ner ärendet om brister i utredningar som rör barn och unga
  Socialnämndens åtgärder uppfyller kraven från föreläggandet och ärendet kan därför avslutas. Det meddelade IVO (Inspektionen för vård och omsorg) i sitt beslut tidigare i veckan.
 • Stöd och omsorg

  Studiecirkel för föräldrar med psykisk ohälsa
  Är du förälder med psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning? Du är inte ensam. Under våren kan du få stöd tillsammans med andra föräldrar i liknande situation. Välkommen med din anmälan till studiecirkeln Trust.
 • Stöd och omsorg

  Anmälan öppen till vårens COPE-föräldrastödsprogram
  Det ger mycket glädje att vara förälder. Men ibland kan man behöva stöd och ny inspiration i sin föräldraroll. Det kan du få på COPE föräldrakurs. I Knivsta kommun erbjuds alla föräldrar med barn i åldern 3–12 år att gå på COPE. Vårens kurs startar den 16 mars.
 • Uppleva och göra

  Detta händer på sportlovet
  Nu kan du ta en titt på sportlovsprogrammet! Pulka i Sunnersta, chillkväll i Adolfsbergshallen och filmkväll på CIK är några av de aktiviteter som Kultur och fritid bjuder in till under sportlovet 20-26 februari.
 • Bygga och bo

  Så blir konsten i kvarter Segerdal
  Nu är det klart vilken konstnärlig gestaltning som ska ta plats i kvarter Segerdal som växer fram bredvid kommunhuset.I den planerade parken Modins trädgård får Knivsta ett nio meter högt falurött landmärke – Ulf Mejergrens verk Kiosk Obelisk.
 • Politik och organisation

  Knivsta kommun fyller 20 år - välkommen in till vår jubileumswebbplats!
  I år fyller Knivsta kommun 20 år. Stort grattis till oss alla! Under året firar vi på olika sätt och vi hoppas att du vill vara med. På vår jubileumswebbplats knivsta.se/knivstakommunfyller20 Länk till annan webbplats. hittar du aktiviteter, evenemang, berättelser och filmer som knyter an till firandet.
 • Uppleva och göra

  Familjer som vill träffa andra familjer – bli Familjekompis!
  Nu startar kommunen tillsammans med studieförbundet Bilda upp projektet Familjekompis. Familjekompis vill skapa förutsättningar för nya svenska familjer och etablerade svenska familjer att lära känna varandra.
 • Politik och organisation

  Nytt från kommunstyrelsen
  Här kan du läsa en kort sammanfattning av några av de ärenden som kommunstyrelsen behandlade vid sitt sammanträde den 30 januari. Sammanträdet var kommunstyrelsens första möte för mandatperioden. 
 • Politik och organisation

  Knivsta kommunfullmäktige sammanträder torsdag 2 februari
  Revidering av reglemente för kommunstyrelsen och nämnderna samt interpellation om medborgardialog för Knivstas framtid – det är några av ärendena som kommer att behandlas på mötet. Vi vill också uppmärksamma dig på att webbsändningen sker i ett enklare tekniskt format.
 • Politik och organisation

  Nytt från samhällsutvecklingsnämnden
  Här kan du läsa en kort sammanfattning av några av de ärenden som togs upp på samhällsutvecklingsnämndens möte 23 januari.
 • Stöd och omsorg

  Ansök om bostadstillägg för pensionärer
  Är du pensionär med låg pension? Då kan du ha rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten – ett bidrag som många missar. Du ansöker själv om tillägget på Pensionsmyndighetens webbplats.
 • Uppleva och göra

  Knivsta bibliotek uppmärksammar internationella minnesdagen för Förintelsens offer
  27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Knivsta bibliotek uppmärksammar minnesdagen genom att skylta med böcker ur samlingen.
 • Uppleva och göra

  Här hittar du vårens scenprogram på CIK
  Nycirkus, musik, teater och film - vårens scenprogram på CIK (Knivsta Centrum för idrott och kultur) bjuder på kulturupplevelser för alla åldrar. Det blir också en jubileumsutställning för att fira att Knivsta kommun fyller 20 år.
 • Politik och organisation

  Nu fungerar telefonin igen
  Igår, tisdag 24 januari, meddelade vi störningar i kommunens telefoni. Nu är problemet avhjälpt och telefonin fungerar som vanligt igen.
 • Politik och organisation

  Störningar i telefonin
  Även idag har vi dessvärre störningar i vår telefoni. Det går att ringa till kommunen, men ljudet hackar och ljudkvaliteten är dålig för den som ringer in.Vi arbetar med att felsöka problemet och ber om din förståelse. Har du svårt att nå oss på telefon är du välkommen att mejla oss på knivsta@knivsta.se.
 • Politik och organisation

  Nu fungerar telefonin igen
  Tidigare idag 23 januari meddelade vi att Knivsta kommun hade driftstörningar i telefonin. Nu är problemet avhjälpt och telefonin fungerar som vanligt.
 • Politik och organisation

  Problem att nå kommunen via telefon - mejla istället
  Just nu har Knivsta kommun problem med telefonin när du ringer in till oss på 018-34 70 00. Det är ett större fel inom Telia och felsökning pågår. Under tiden når du oss bäst genom mejl på knivsta@knivsta.se.
 • Politik och organisation

  Vem ska bli Årets Knivstabo 2023?
  Nu tar vi emot nomineringar till Årets Knivstabo 2023! Vem tycker du ska få utmärkelsen? Skicka in din nominering med en motivering senast 31 mars – varmt välkommen med ditt förslag!
 • Uppleva och göra

  Än finns det platser kvar till vårterminen på Kulturskolan
  I fredags öppnade anmälan för nya elever till Kulturskolan, men än finns det platser kvar till vårterminen 2023. Dans, teater, trumpet och saxofon är några exempel på kursaktiviteter som fortfarande går att boka.
 • Politik och organisation

  Så begär du anstånd för fakturor från kommunen
  Många hushåll påverkas ekonomiskt av stigande räntor och höga priser på el, livsmedel och drivmedel. Har du en faktura från Knivsta kommun för barnomsorg, hemtjänst eller fritidshem, som du inte kan betala? Då kan du begära anstånd med din betalning.
 • Uppleva och göra

  Hur vill du att Knivsta bibliotek ska utvecklas?
  Saknar du något i bibliotekets utbud? Vad tycker du om bibliotekets läge, öppettider och aktiviteter? Nu har du chans tycka till. Knivsta bibliotek bjuder in alla knivstabor att svara på en enkät - även du som aldrig har varit där.
 • Politik och organisation

  Länsledningen besökte Knivsta kommun
  Näringslivsfrågor, utbyggnadstakten och det ekonomiska läget var några av punkterna på agendan när länsledningen besökte Knivsta kommun idag, onsdag den 11 januari.
 • Politik och organisation

  Så ska dina skattepengar användas under 2023
  Kommunens budget anger hur dina skattepengar ska användas under året. Budgeten handlar dels om vad kommunen ska arbeta med, men också om hur pengarna ska fördelas mellan kommunens olika verksamheter. Kommunens mål och budget 2023 fastställdes av kommunfullmäktige 24 november 2022. Samtidigt fastställdes den kommunala skattesatsen till 20:91.
 • Uppleva och göra

  Ny mötesplats för ungdomar - elevcafé i Adolfsbergshallen
  Ungdomsverksamheten startar upp det nya året med ett nytt elevcafé i Adolfsbergshallen i Alsike. Dataspel, sällskapsspel, bollsport och pyssel är några av aktiviteterna som erbjuds när caféet håller öppet varje torsdag.
 • Förskola och skola

  Nu öppnar skolvalet inför hösten 2023
  Har du barn som ska börja förskoleklass eller barn som går i en skola där nästa årskurs inte finns i höst? Mellan 9 och 22 januari kan du välja skola till ditt barn via kommunens e-tjänst Skolval.

 • Skolköken – en del av kommunens hållbarhetsarbete
  Klimatlådor, säsongsbaserade livsmedel och effektiva ugnsplåtar. Det är några exempel på hur de kommunala skolköken i Knivsta jobbar med hållbarhet i det dagliga arbetet. Vi gör ett besök i Högåsskolans kök för att få veta mer.
  Förskola och skola

 • Knivsta kommunfullmäktige sammanträder torsdag 30 mars klockan 18.45
  Ny avfallsplan och ägarpolicy för kommunens bolag är några av de ärenden som behandlas på kommande sammanträde med Knivsta kommunfullmäktige. Vi vill uppmärksamma dig på att detta möte börjar senare än vanligt - klockan 18.45. Varmt välkommen!
  Politik och organisation

 • Längre handläggningstider än vanligt i miljöärenden
  Just nu kan det förekomma längre handläggningstider än vanligt för dig som väntar på svar i ett miljöärende.
  Bygga och bo

 • Nytt från samhällsutvecklingsnämnden
  Här kan du läsa en kort sammanfattning av några av de ärenden som samhällsutvecklingsnämnden behandlade på sitt sammanträde 6 mars.
  Politik och organisation

 • Kommunhuset byggs om – risk för störande ljud cirka 20 mars till 20 april
  Kommunhuset byggs om för att rymma fler. Under de kommande veckorna kommer det periodvis att borras och bilas i betong i utrymmen intill Kontaktcenter och Biblioteket. Vi hoppas på överseende med störningarna och tackar dig som besöker oss för ditt tålamod.
  Politik och organisation

 • Unga "konstsommarjobbare" ska skapa konstverk vid Knivsta station
  I sommar kommer ett antal feriearbetare från Knivsta kommun att få ett ovanligt uppdrag: Att skapa ett stort konstverk i tunneln vid Knivsta station. Knivstaungdomar som går i nian eller i ettan på gymnasiet och som är särskilt intresserade av att vara med och skapa konst tillsammans med andra är välkomna att ansöka senast den 26 mars.
  Jobb och näringsliv

 • Bryggorna vid Brunnbybadet renoveras senare i vår
  Is, snö och kyla har gjort att bryggorna vid Brunnbybadet nu står på ända. Park- och naturenheten kommer att se över bryggorna när isen har smält bort.
  Uppleva och göra

 • Knivstaloppet – en del av kommunens 20-årsjublieum
  I år firar Knivsta kommun 20 år och ett av jubileumsevenemangen är ett löplopp! Med flera olika distanser bjuder Knivsta kommun in hela familjen till löparfest. Välkommen med din anmälan till Knivstaloppet lördag 20 maj 2023.
  Uppleva och göra

 • Samråd för nationella minoriteter 22 mars i Uppsala
  Länsstyrelsen i Uppsala län och Region Uppsala välkomnar nationella minoriteter till samråd onsdag 22 mars. Om du bor i Knivsta kommun och identifierar dig som tillhörande en nationell minoritet är det här ett tillfälle för dig att framföra dina synpunkter och ha inflytande i frågor som berör dig.
  Politik och organisation

 • Körprojektet ”Tvåornas kör” ska fylla CIK med sång
  Knivsta kommun fyller 20 år! Just nu pågår sångrepetitioner på olika skolor runt om i Knivsta. Sammanlagt 150 elever i andra klass är i full färd med att öva in gemensamma sånger på temat Sagolik vänskap. I maj blir det stor jubileumskonsert på CIK - med lågstadieelever i publiken.
  Förskola och skola

Sidan uppdaterades: 20 januari 2023