Coronaviruset och covid-19:
För att förhindra smittspridning råder skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd som vi alla behöver följa. Läs mer om coronaviruset och covid-19

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Sök på webbplatsen

Människan i Knivsta

Det sjuder av kreativitet i Knivsta kommun. Här kan du ta del av utvalda projekt inom olika områden och läsa mer om vad du som invånare kan göra i vår kommun.

Knivsta kommuns medborgarlöften för år 2021
Polisen och Knivsta kommun har tecknat medborgarlöften för år 2021. Knivsta kommun och polisen ska tillsammans ska verka för ett brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.
Knivstaförslaget - öppet för alla att lägga ett förslag
Har du en idé för Knivsta? Lämna ett knivstaförslag
Friluftslivets år 2021
År 2021 är det Friluftslivets år - ett projekt för att få fler att upptäcka friluftslivet. Kommunens verksamheter planerar för flera evenemang under året.
Konst på CIK
På Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK) finns permanent offentlig konst att bese och uppleva. Här arrangeras också konstutställningar och konstvisningar.
Cykling utan ålder
Snart kommer Knivsta kunna erbjuda kommunens äldre invånare som inte kan cykla själva möjligheten att komma ut på cykelturer och känna vinden i håret. Kommunen har köpt in tre specialtillverkade trehjuliga elcyklar till sina äldreboenden.
Aktiviteter på Hälsohuset
På kommunala sim- och sporthallen Hälsohuset finns simbassäng med simskoleverksamhet, gym, gruppträningsverksamhet och sporthallar.
Knivsta fritidsgård
Knivsta fritidsgård välkomnar alla ungdomar från årskurs 7 till sista året på gymnasiet. Här på "Guldgruvan" kan du spela tv-spel, spela pingis, hänga med vänner och lära känna nya vänner.
Appen Ung i Knivsta
Genom appen ”Ung i Knivsta” hoppas vi som kommun komma närmare alla ungdomar. Appen är ett verktyg för oss att nå dig som ung men också som ett verktyg för dig att nå oss.
Mötesplatsen Knivsta Centrum för idrott och kultur
I Knivsta Centrum för idrott och kultur finns plats för många aktiviteter. Välkommen till en kreativ och välkomnande mötesplats där du kan vara, verka och växa!
Medborgarrådet - för dig som vill delta och påverka
Vill du bidra till och påverka de kommunala besluten? Delta i Medborgarrådet!
Mosaik - innovation genom hackaton
Mosaik är ett kommunövergripande projekt som testar metoden "hackaton" för att få fram bra idéer inom den kommunala verksamheten. Projektet vill utveckla en innovationskultur där medarbetarna jobbar med gemensamma frågeställningar över verksamhetsgränserna.
Thunmanskolans ungdomar tycker
Under 2020 genomförs ett dialogprojekt i Knivsta kommun där politiker bjuder in ungdomar för att ta reda på hur de vill att framtidens Knivsta ska utformas.
Hälsoäventyret i Knivsta
I vackra miljöer på Småskolevägen i Knivsta hittar du Hälsoäventyret - en hälsopedagogisk verksamhet för skolever i årskurs 2, 4, 6, 7 och 9. Hälsoäventyret drivs av Knivsta kommun tillsammans med Region Uppsala.
Agenda 2030 i Knivsta kommun
Allt arbete och all den utveckling som äger rum inom Knivsta kommun sker med utgångspunkt i Agenda 2030 - den globala agendan med 17 punkter för förändring mot ett hållbart samhälle.
Förskolans projekt Barns röster i vär(l)den
År 2020 firades Förskolans dag med att barn från olika knivstaförskolor besökte och inredde det nya fina insektshotellet vid Knivstaån med vass, bark, pinnar och annat som insekter gillar. Läs mer om projektet här!
Knivsta är ny partnerkommun för lärarutbildningen i Uppsala
Knivsta kommun och Uppsala universitets lärarutbildning har inlett ett fördjupat samarbete. Tre förskolor och fem grundskolor i Knivsta blir så kallade partnerskolor, med målet att höja kvaliteten på utbildningen för både barn och blivande lärare.
Kurser för barn och unga på Kulturskolan
Nära centrum, vid Thunmanskolan, ligger Knivsta kulturskola. Här har många generationer barn lärt sig dansa, spela instrument, sjunga och skådespela.
Biblioteket - en samlingsplats för alla åldrar
Knivsta bibliotek,beläget i Kommunhuset, är Knivstas mest centrala mötesplats. Här kan du låna böcker och annan media, slå dig ned för att läsa eller studera och gå på evenemang och kurser.
Människan i Knivsta

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 16 april 2021