Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kulturskolans elever förband till BeatUs på CIK den 2 oktober

Tillsammans med Sveriges bästa Beatlestolkare firas 60-årsjubiléet av världens största bands tillkomst på CIK. BeatUs är bandet som består av Robert Wells fantastiska musiker som ni annars brukar se och höra i Rhapsody in rock.

Den 17 augusti 1960 ägde en spelning rum på Indra Club i Hamburg. Fem unga grabbar från Liverpool hade kommit dit. Tre av de var John Lennon, George Harrison och Paul McCartney, de övriga var Stuart Sutcliffe som avled 1962 och Pete Best som fick lämna gruppen 1962 och ersattes av Ringo Starr.

De hade visserligen spelat en del tidigare under namn som bland annat The Quarrymen men det här var den allra första spelningen under namnet Beatles.

Vi ville givetvis också fira detta unika jubileum Beatles 60 år, på vårt lilla sätt. Föreläsningar, utställning och konsert planerades och bokades in till den 10 oktober 2020. Sedan kom som bekant ett “litet virus” och satte stopp för alltihop. Det blev vare sig någon festival i Hamburg eller ett jubileum på det nybyggda CIK (Centrum för idrott och kultur) i Knivsta ,där vårt evenemang skulle ägt rum.

Men skam den som ger sig. Världens största band är lite för bra för att inte fira även om det nu blir Beatles 61 år istället och i ett mindre format än det tidigare var tänkt.
Den 2 oktober 2021 gör vi ett nytt försök och eftersom originalet av förklarliga skäl inte kan närvara bjuder vi på det näst bästa som finns när det gäller Beatles musik.

För att Beatles fantastiska musik ska kunna föras över till och nå även kommande generationer har vi kring det här evenemanget skapat ett samarbete med Knivsta Kulturskola. Beatles är ett tema som inkluderas i musikundervisningen under september månad och elever från Knivsta Kulturskola kommer att vara förband till BeatUs

18.00 Weather or not, Knifetown Orchestra, kören Preens och stråkelever från Knivsta kulturskola

19.30 BeatUs plays the Beatles

Insläpp från 17.30

Arrangör: Sigtuna Scen & Teater
I samarbete med : Knivsta Kulturskola och Visit Knivsta

Jag vill boka biljett! Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 28 september 2021