Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen
  • Start
  • Canilla Enskär utsedd till Årets Knivstabo 2020

02 juni 2020 kl 15:15

Politik och organisation

Canilla Enskär utsedd till Årets Knivstabo 2020

För sin glödande energi och sitt engagemang för ett levande kulturliv i Knivsta belönas Canilla Enskär med utmärkelsen Årets Knivstabo 2020.

Årets Knivstabo 2020 är Canilla Enskär

- Jag blev väldigt förvånad – och väldigt stolt över att få personifiera nånting. Det är ju engagerade individer i föreningar och företag som gör Knivsta. Att få bli Årets Knivstabo – det är ju rätt coolt! säger Canilla Enskär.

Utmärkelsen delas ut under kommunfullmäktiges sammanträde i Knivsta kommunhus den 10 juni klockan 18. Canilla Enskär belönas med ett särskilt framtaget diplom, illustrerat av Knivstakonstnären Charlotta Blomgren, samt en prissumma på en 2 500 kronor i form av en kulturaktivitet.

Motivering

Många knivstabor har sett henne på scenen – Årets Knivstabo 2020 Canilla Enskär. Canilla är sångerskan och skådespelaren som med glödande energi engagerar sig och bidrar till ett levande kulturliv i Knivsta. Genom åren har hon inte bara berikat bygden med musik utan också haft ett finger med i spelet i helt andra sammanhang. Canilla är en av eldsjälarna bakom besöks- och turistwebben Visit Knivsta, och har bidragit till en breddad kulturscen med bland annat evenemangen Dansa loss med Sigrid och Tobias från Let´s Dance och humorshowen Axel von Fersens charmkurs. Kort sagt: Canilla Enskär gör Knivsta till en gladare – och mer berikande – plats!

Om utmärkelsen

Utmärkelsen Årets Knivstabo inrättades av kommunstyrelsen i juni 2014 och delas ut för sjätte året. Utmärkelsen ska gå till någon som medverkat till att kommunen fått positiv uppmärksamhet under föregående kalenderår. Personen ska vara skriven i Knivsta och ha fyllt 18 år. Politiska insatser kan inte premieras. Kandidater till utmärkelsen kan nomineras av kommuninvånarna och rätt att nominera har person som är skriven i Knivsta kommun. Vinnaren utses av kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidium under ledning av kommunfullmäktiges ordförande.

Sidan uppdaterades: 2 juni 2020