Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen
  • Start
  • Upprustat aktivitetsrum för barn och unga på Knivsta bibliotek

30 januari 2020 kl 17:34

Uppleva och göra

Upprustat aktivitetsrum för barn och unga på Knivsta bibliotek

Aktivitetsrummet ”Underlandet” har öppnat i Knivsta bibliotek. Tanken är att rummet, som har fått en rejäl ansiktslyftning med hjälp av statliga medel, ska locka lite äldre barn och ungdomar.

Under hösten har aktivitetsrummet på Knivsta bibliotek rustats och renoverats med hjälp av medel från den statliga satsningen Stärkta bibliotek. Målet med det statliga stödet är att ge folkbiblioteken en möjlighet att nå ut till nya målgrupper och öka sin tillgänglighet.

Knivsta bibliotek har med hjälp av stödet kunnat göra om programrummet så att det bättre passar verksamheten. Rummet har fått ett helt nytt uttryck, ny inredning och ny teknik. Inspirationen kommer från Alice i underlandet.

- Den tänkta målgruppen är barn från tio år och uppåt. Det innebär inte att rummet inte fungerar för andra målgrupper utan att själva miljön ska kännas extra inbjudande för lite äldre barn och för unga, berättar Tove Frankow Crivellaro, bibliotekarie på Knivsta bibliotek.

Rummet är indelat i tre zoner, och har en sitthörna, en skaparhörna och en gradäng. Tanken är att det ska vara flexibelt och rummet dels ska kunna användas i bibliotekekets grundverksamhet, som 6-årsvisningar, sagostunder, föräldraträffar och dels i bibliotekets programverksamhet.

- Under våren har vi till exempel en programmeringscirkel, en skrivarcirkel och temalördagar med skapande för barn och unga. Vi har även med Önskedikten i programmet, där du kan läsa dina egna eller andras dikter. Rummet kommer även att kunna användas för läxläsning och studier. Varmt välkomna! hälsar Tove Frankow Crivellaro.

Målning
Utseende

Sidan uppdaterades: 30 januari 2020