Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

19 november 2019 kl 16:04

Förskola och skola

Terminsstart med stärkt gott självförtroende

Thunmanskolan fick ett mycket gott betyg vid Skolinspektionens tillsyn i våras. En fin kvalitetsstämpel och resultatet av ett lagarbete, säger skolans rektor.

Det är full aktivitet utanför klassrummen på Thunmanskolan så här den första veckan på höstterminen. De 360 eleverna i årskurs 7 till 9 är i full färd med att bland annat leta färgprickar som är uppsatta på alla möjliga ställen i skolan. Det är en av grenarna i tävlingen Thunmankampen som pågår just idag. Den vinnande klassen får ta emot en pokal och en eftertraktad stor burk med godis. Tävlingen är en del i det pågående arbetet med att stärka skolandan berättar rektor Johanna Lindqvist.

- Det är en riktigt positiv stämning på skolan och det är jättekul att dra igång. Och jag tycker att vi alla går in med stort självförtroende i den här terminen, säger Johanna Lindqvist.

Skolinspektionen gav skolan gott betyg vid inspektion

Och det har de all rätt att göra. Vid Skolinspektionens tillsyn i våras fick nämligen skolan ett mycket gott betyg. Under myndighetens två dagar långa besök intervjuades personal, elevhälsa, rektor och slumpvist utvalda elever. Man granskade bland annat undervisningskvalitet, trygghetsarbetet, ledning och organisation, särskilt stöd och betygssättning. Resultatet: ingen anmärkning.

- Det är fantastiskt roligt eftersom Skolinspektionens tillsyn faktiskt går ut på att hitta fel och brister. Bara cirka 20 procent av de skolor som granskas klarar sig utan anmärkningar, så det är ovanligt. Vi är jättestolta, och vi vet att det är frukten av ett ihärdigt arbete. Det är en fin kvalitetsstämpel och det är klart att det är roligt när även någon annan ser att det vi gör är bra. Men det bästa är faktiskt att eleverna i intervjuerna visade att de ser att vi jobbar med trygghetsfrågor till exempel, säger Johanna Lindqvist.

Systematiskt lagarbete

Tillsynens utslag är resultatet av ett systematiskt arbete där alla på skolan har bidragit berättar Johanna Lindqvist som går in på sitt fjärde år som rektor på skolan.

- Första året jag var här hade vi fokus på vision och värdegrund; hur vi vill att det ska vara på skolan för att få lugn och ro. Sedan jobbade vi med inkluderande undervisning, att jag som lärare ska veta hur jag möter alla elever och hur jag ska göra vid svårigheter.
- Det vi jobbar med nu är att skapa en stark Thunmananda – vi vill att alla ska vara stolta över vår skola. Vi har låtit elever ta fram en symbol för Thunmanskolan, vi jobbar med lite mer jippoliknande event, som Thunmankampen. Och framför allt handlar Thunmanandan om att vi gör arbetet tillsammans, vi samarbetar när det är svårt, säger Johanna Lindqvist.

Just teamwork – lagarbete – är ett nyckelord menar hon.

- Jag är övertygad om att det är just vårt teamwork på skolan som har lett till Skolinspektionens goda betyg. Och nu när vi jobbat med att täppa till luckor kan vi fokusera på att göra allt extra bra – det är härligt!

Pokal på Thunmaskolan
Thunmanskolan

Sidan uppdaterades: 4 december 2019