Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

03 juni 2020 kl 12:15

Förskola och skola

Coronapandemin påverkar skolavslutningarna i år – så här blir det i Knivsta kommun

Det blir en annorlunda skolavslutning 2020 och både lärare och elever har fått tänka om. Så här kommer studenten den 5 juni och övriga skolavslutningar 9 juni se ut.

Helena Sandgren, rektor på Sjögrenska gymnasiet förstod tidigt att skolavslutningarna skulle påverkas när Sverige den 17 mars 2020 beslutade att gymnasieskolorna skulle övergå till distansundervisning. Sjögrenska gymnasiet, Knivsta kommuns enda gymnasium med runt 110 elever var av 18 i 3an fick därför tänka om.

Studenten kommer i år att ske i en mindre skala än vanligt. Istället för att äta en fin 3-rätterslunch på Särsta Wärdshus tillsammans med alla studenter och all personal så kommer man istället bjuda på snittar och plockmat på skolan. Där kommer de ta del av sång, tal samt betygsutdelning utomhus vid vackert väder.

Vid utspringen kommer studenterna få tas emot av 1 anhörig eller vän var. All personal på Sjögrenska gymnasiet är välkomna att valfritt delta och studenter som inte kan delta är välkomna att vara med på länk via Teams. Helena berättar att man på Sjögrenska gymnasiet tidigt bestämde sig för att det var viktigt att ha en avslutning för studenterna den 5 juni om möjligt och nu visar det sig att de kan genomföra ett studentfirande.

Jonas Andrae Joansson, verksamhetschef för grundskolan i Knivsta kommun förklarar att skolavslutningarna kommer att genomföras i år, dock utan besökare och med endast elever och personal på plats. Alla rektorer med personal eftersträvar att få till en så fin avslutning som är möjligt utifrån rådande omständigheter.

För att undvika att samla för många elever kommer den gemensamma avslutningen ske utomhus eller i skolmatsalen. Årskurs nio kommer att ha avslutningsluncher på respektive högstadieskola. Sammanfattningsvis kan man säga att det kommer att se olika ut från klass till klass under dagen men i huvudsak ligger fokus på det kommande härliga sommarlovet.

Sidan uppdaterades: 3 juni 2020