Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

13 augusti 2020 kl 16:04

Förskola och skola

Välkommen tillbaka till skolan 17 augusti

Välkommen tillbaka till en ny termin! Eleverna i våra grundskolor startar måndag den 17 augusti. Även Sjögrenska gymnasiet återgår till undervisning i skolan efter vårens distansundervisning.

På måndag 17 augusti öppnar skolorna i Knivsta kommun igen efter sommarlovet. Verksamheten kommer att fortsätta på samma sätt som under våren utifrån rådande läge kring Covid-19.

- Vi kommer att fortsätta vårt interna arbete med att dagligen följa upp närvaro av elever och personal i våra verksamheter. Vi kommer också fortsätta att bevaka information från såväl myndigheter som exempelvis Folkhälsomyndigheten, smittskyddsenheten och Skolverket som från andra kommuner och regioner. Givetvis följer vi fortsättningsvis de rekommendationer som finns, säger Jonas Andrae Jonasson, verksamhetschef grundskolan.

Inför skolstarten har verksamheten sett över befintliga rutiner, samt planerat och genomfört åtgärder som ska minska risk för smittspridning. Exempelvis har man sett över hur introduktionen av nya elever ska gå till.

- Vi vill påminna om att elever som har symtom ska stanna hemma fram till symtomen är borta och två dagar ytterligare, vilket även gäller vår personal, säger Jonas Andrae Jonasson.

Sjögrenska återupptar undervisningen i skolan

Sjögrenska gymnasiet i Knivsta öppnar också nästa vecka efter att ha bedrivit undervisningen på distans sedan i våras. Eleverna i årskurs 1, individuellt alternativ och språkintroduktion startar måndagen 17 augusti klockan 9, medan årskurs 2 och 3 startar tisdagen 18 augusti klockan 10.

- Vi är en liten skola med 110 elever. Under introduktionsveckan har vi planerat för många utomhusaktiviteter och arbete i mindre grupper där vi kan hålla avstånd. Resten av läsåret är eleverna ute på praktik omlott varannan vecka så vi är sällan alla på skolan samtidigt. Vi kan ha det ganska luftigt. Vi följer givetvis alla myndigheters rekommendationer för att minska risken för smittspridning, säger rektor Helena Sandgren.


Sidan uppdaterades: 13 augusti 2020