Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

19 november 2021 kl 14:51

Jobb och näringsliv

Välkommen till Smak och Kultur Knivsta 26-28 november - #smakaknivsta

Under helgen 26-28 november bjuder Knivsta kommun i samarbete med Knivsta företagarförening in till en lokal smak- och kulturhelg. Då blir det smakupplevelser i olika former och kulturaktiviteter som eldshow, konserter och promenadteater. Ladda upp en bild, tagga platsen och #smakaknivsta så är du med och tävlar om presentkort hos de företag som deltar i kampanjen.

Eldshow, blåsorkester, skridskodisco, jullunch, fika med familjen eller dryckesprovning med vänner? Den här helgen finns alla möjligheter att ha trevligt, uppleva kultur och bidra till ett levande Knivsta idag och imorgon genom att handla lokalt. Söndag 28 november har Centrum för idrott och kultur öppet hela dagen med mängder av aktiviteter riktade till barn och unga på temat Advent på CIK.

- Det finns ett stort utbud av restauranger, pubar, caféer och handelsbodar som erbjuder lokalt producerad mat i vår kommun. Vi hoppas att många passar på och gå ut och äter med familj och vänner i helgen eller handlar med sig något gott hem, och njuter av det digra kulturutbud som erbjuds. På så sätt stöttar vi våra lokala entreprenörer och hjälper till att hålla Knivsta levande, säger Malin Dacke, projektledare besöksnäring Knivsta kommun.

Tagga och tävla om presentkort

Genom att ladda upp en bild hos ett medverkande företag och tagga #smakaknivsta i sociala medier kan knivstaborna vara med och tävla om presentkort på 2000 kronor. Vinnaren får fyra presentkort à 500 kronor som kan användas hos de företag som deltar i kampanjen.

- November närmar sig sitt slut och snart lyser adventsljusen upp vår kommun. När vi handlar lokalt gynnar vi våra lokala företagare och bidrar till ett mer levande Knivsta, både idag och på sikt, säger Malin Dacke.

Smak- och kulturhelgen marknadsförs med annonser i KnivstaNytt, kampanjwebben www.knivsta.se/smakochkultur och i sociala medier. Kampanjen arrangeras av Knivsta företagarförening i samverkan med Knivsta kommun, som en satsning för en omstart efter pandemin.

Läs programmet för helgen här och se vilka företag som medverkar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Del av kommunens pandemisatsning

Den här aktiviteten är en del av den riktade insats för återhämtning med anledning av pandemin, som kommunfullmäktige beslutade om under våren 2021. Syftet är att öka samverkan mellan företag, återfå flöden samt att skapa fler aktiviteter för knivstabor och besökare.


Sidan uppdaterades: 19 november 2021