Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

29 januari 2020 kl 10:41

Politik och organisation

Knivstaförslag har lett att Gösta ”Knivsta” Sandberg ska hedras med konstnärlig gestaltning

Kommunstyrelsen beslutade i veckan att den legendariske idrottsmannen Gösta ”Knivsta” Sandberg ska hedras med en konstnärlig gestaltning i Knivsta Centrum för idrott och kultur. Ursprunget till förslaget är ett Knivstaförslag från en Knivstabo.

Gösta "Knivsta" Sandberg är en av de mest kända Knivstaborna genom tiderna. Han spelade i landslaget i fotboll, ishockey och bandy samtidigt och anses vara en av de största idrottsmännen i Sverige genom tiderna. Bland meriterna märks 4 SM-guld, guldbollen, OS-brons och 52 landskamper i fotboll, 6 SM-guld, EM-brons och 8 landskamper i ishockey samt tre landskamper i bandy.

Knivstaförslag om att uppföra en staty

Ett Knivstaförslag har kommit in med önskemål om en staty av Gösta ”Knivsta” Sandberg, gärna i anslutning till Knivsta Centrum för idrott och kultur, vars ishall invigs under våren 2020. Förslaget fick 125 röster och har behandlats av Kultur- och fritidskontoret. Att uppföra en staty i naturlig storlek är kostsamt och ligger utom räckhåll för den tillgängliga budgeten. Att istället göra en konstnärlig gestaltning är ekonomiskt möjligt med befintliga investeringsmedel och lämnar dessutom mer rörelsefrihet åt konstnären vad gäller uttryck och material.

150 000 kronor avsätts för konstnärlig gestaltning

Kommunstyrelsen beslutade på måndagen att ge förvaltningen i uppdrag att uppmärksamma och levandegöra Gösta ”Knivsta” Sandbergs gärning och minne med en konstnärlig gestaltning i Knivsta Centrum för idrott och kultur.

Första steget är att skriva ett konstprogram för uppdraget och hitta en lämplig konstnär. Vem det blir är i dagsläget inte bestämt men förhoppningen är att gestaltningen ska vara klar lagom till ishallens invigning. 150 000 kr avsätts för detta ändamål.

Fakta om Knivstaförslaget

Det här är det första Knivstaförslaget som det har fattats beslut om. Knivstaförslaget lanserades 2019 och är till för dig som bor eller verkar i Knivsta och som har en idé till politikerna om hur Knivsta kan utvecklas. Du kan komma med egna förslag, rösta på andras förslag eller bara följa flödet av idéer. Förslag som får minst 100 underskrifter under 90 dagar kommer att behandlas av berörd politisk nämnd.

Läs mer om Knivstaförslaget här


Sidan uppdaterades: 30 januari 2020