Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för stadsbyggnad och samhällsutveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Du är på väg till Knivsta fyller 20 år!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk

Please find our services in other languages below


Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

29 september 2021 kl 08:31

Politik och organisation

Restriktioner lyfts bort 29 september - återgång till en mer normal vardag

Från och med 29 september häver de svenska myndigheterna de flesta restriktioner och råd kring covid-19. Det här innebär en återgång till en mer normal vardag. De allra flesta av kommunens verksamheter håller nu öppet som vanligt men vi ber dig stanna hemma om du har symtom.

Från och med idag hävs de allra flesta coronarestriktionerna. Bland annat försvinner deltagartak för evenemang och rekommendationen om hemarbete. Vissa råd kvarstår, som att vara hemma när du är sjuk och testa dig vid symtom. För dig som inte är fullvaccinerad gäller särskilda restriktioner.

Vid symtom - stanna hemma och testa dig

Du behöver fortsatt stanna hemma om du känner dig sjuk, och testa dig mot covid-19. Om testet visar att du har covid-19 behöver du följa myndigheternas råd.

Restriktioner för dig som inte är vaccinerad

Du som inte är fullvaccinerad mot covid-19 behöver ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför, när det är möjligt hålla avstånd till andra människor, och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Dessa råd gäller inte för personer under 18 år eller för personer som av medicinska skäl rekommenderats att inte vaccinera sig mot covid-19.

Se samlad information om vad som gäller efter 29 september på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vaccination mot covid -19

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination hjälper också till att minska smittspridningen. Det är Region Uppsala som sköter vaccinationen mot covid-19 i Knivsta och hela Uppsala län. Vaccination mot covid-19 är gratis och just nu erbjuds du som bor i Sverige och är över 16 år vaccin. Den 11 oktober påbörjar Region Uppsala vaccination av barn i åldern 12 till 15 år. I Knivsta kommun använder regionen B-hallen i Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK) för vaccination.

Gå till regionens vaccinationsinformation för Knivsta Centrum för idrott och kultur. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs om hur du gör för att vaccinera dig mot covid-19 i Uppsala län på 1177.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunens verksamheter håller öppet

Kommunens verksamheter håller nu öppet. Det gäller exempelvis alla verksamheter inom kultur och fritid och våra öppna mötesplatser som Fröhuset, Lyckträffen och Stegen. Det är dock viktigt att vi fortsätter att vara rädda om varandra. Om du har symtom ber vi dig stanna hemma. Är du inte fullt vaccinerad och över 18 år gäller särskilda restriktioner.

Knivsta kommun har fortsatt beredskap för att hantera fall och eventuella utbrott av covid-19 i våra verksamheter. Vi fortsätter vårt nära samarbete med Region Uppsala. Vid utbrott följer vi Uppsala läns smittskyddsenhets råd och rutiner.

Här har vi samlat information kring vad som gäller efter den 29 september. Vi uppdaterar successivt de olika verksamheternas sidor.

Sidan uppdaterades: 29 september 2021