Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Du är på väg till Knivsta fyller 20 år!

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
För de flesta ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.
Vi erbjuder också e-tjänster, flera av dem inom områdena Förskola och skola respektive Bygga, bo och miljö.
Vår e-tjänsteportal fungerar i de flesta webbläsare, dock ej Internet Explorer.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

16 oktober 2020 kl 16:19

Uppleva och göra

Mycket på gång inom Ungdomsverksamheten – ”Målet är att bli Sveriges bästa fritidsgård”

Under hösten har det inletts ett intensivt utvecklingsarbete inom Ungdomsverksamheten i Knivsta.

- Målet är att skapa Sveriges modernaste och bästa fritidsgårdsverksamhet i samverkan med ungdomar, säger Kay Schoutrop, verksamhetsansvarig.

Kay Schoutrop är ny verksamhetsansvarig för Ungdomsverksamheten i Knivsta kommun. Tillsammans med medarbetarna har han satt visionen högt. Målsättningen är att bli Sveriges bästa fritidsgård. De senaste två månaderna har man jobbat med bland annat identitet, mål, vision och vilka strategier som behövs för att komma framåt och nå den här visionen.

- Under hösten det varit ganska tyst om Ungdomsverksamheten och det beror på att vi har bedrivit ett intensivt arbete inom verksamheten. Vi har bland annat arbetat med frågor om vilka mål vi ska jobba emot och hur vi ska nå dem. Vi har besökt alla skolor i kommunen och arrangerat öppna kvällar i Knivsta och Alsike, vi har mött massor med fantastiska ungdomar och har fått möjlighet att samarbeta med personal som jobbar med ungdomar i såväl skola som andra ungdomsverksamheter, säger Kay Schoutrop.

- Vi strävar efter att erbjuda en fritidsgårdsverksamhet som blir till i samskapande med ungdomarna. Under september och oktober har vi verkligen sett att det börjat hända! Ett stort antal ungdomar från hela Knivsta kommun har kommit på våra aktiviteter, de bär in kreativa idéer om hur vi ska fortsätta att utveckla oss och vi är väldigt glada för detta, fortsätter han.

Stor uppslutning under aktivitetskväll för sjuor

Fredagen den 9 oktober genomfördes en aktivitetskväll på Fritidsgården i Knivsta. Just den här kvällen låg särskilt fokus på ungdomar i årskurs 7. De fick möjlighet att prova olika aktiviteter, som att spela in musik i studion, skapa i kreativa verkstaden med möjlighet till pyssel och formgivning, fika, hänga och möta ungdomar från hela kommunen. Fritidsgården hade många besökare, hälften tjejer, mixat i åldrar. Med ett 30-tal sjuor som huvudsaklig besöksgrupp och besökare från både Alsike och Knivsta gick kvällen som planerat. Samma fredag var det också oroligt på byn, vilket Kay Schoutrop vill förtydliga inte hade något med Ungdomsverksamheten att göra.

- Tyvärr äger vi inte alla skeenden i vår kommun och förra fredagen drabbades ett antal ungdomar av en otäck händelse när de blev rånade på jackor, mobiltelefoner och värdesaker. Jag vill betona att rånet på olika sätt berör och påverkar oss men att det givetvis inte hade någonting med fritidsgårdsverksamheten att göra, säger Kay Schoutrop.

Fritidsgården och Ungdomsverksamheten viktiga pusselbitar för trygghet

Händelser som denna kan snabbt skapa otrygghet bland ungdomar och då är fritidsgården som mötesplats och Ungdomsverksamheten viktiga pusselbitar. Ungdomsverksamheten kommer framöver att erbjuda såväl öppna som riktade verksamheter i både Knivsta och Alsike och samarbetar nära socialtjänst och polis för att bidra i ett generellt förebyggande arbete. Ett spännande projekt med fokus på friluftsliv kommer att presenteras och starta inom kort.

Vill du veta mer om hur Ungdomsverksamheten arbetar? Läs mer här.

Välkommen att höra av dig till oss på e-post: fritidsgarden@knivsta.se telefon: 018-34 71 70

Sidan uppdaterades: 16 oktober 2020