Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

18 november 2020 kl 13:39

Uppleva och göra

Konstutställning på temat hållbarhet i CIK – följ utställningen digitalt

KonstEko heter en utställningsserie som just nu pågår i Knivsta Centrum för idrott och kultur. Syftet med projektet är att gagna kulturlivet i Knivsta med omnejd och låta konst och vetenskap mötas. Olika konstnärer visar sina verk och det kommer hållas föreläsningar med ekologisk hållbarhet som tema. Du kommer kunna ta del av föreläsningar och annat material från utställningen digitalt.

I lokalen Stjärnvalvet i Knivsta Centrum för idrott och kultur pågår just nu den första delen av tre i utställningsserien KonstEko. Fem konstnärer ställer ut sina verk på temat hållbarhet. Initiativtagaren och den lokala konstnären Anette Wixner berättar om tanken med utställningsserien:

- Jag vill gagna det lokala konstnärslivet och ge en möjlighet för allmänheten att utforska samspelet mellan vetenskap och konst. Nya dörrar kan öppnas när vi får en inblick i hur vetenskaplig forskning fungerar och både frågeställningar och svar kan nå djupare i vårt medvetande genom konstnärliga uttryck, säger Anette Wixner.

Utställningen kan besökas på plats i CIK när huset håller öppet. Lokalen Stjärnvalvet är luftig och det är lätt att hålla avstånd till eventuella andra besökare. Det finns en tryckt broschyr på plats där besökaren kan läsa om konstverken och konstnärerna.

Följ utställningen och lyssna på föreläsningar digitalt

Utställningen kan också följas digitalt. De föreläsningar som ingår i projektet kommer läggas upp på kommunens Youtubekanal. Där kommer även filmer i form av presentationer av konstnärerna och annat rörligt material från utställningen att läggas upp.

Första föreläsningen finns att se från onsdag 18 november och utgörs av Mariette Manktelows ”Sju älskade sommarblommor- botanik och kulturhistoria”.

- Det är ju en fördel att kunna ta del av utställningen digitalt för dem som varken har möjlighet eller vill göra ett fysiskt besök. Dessutom kan man ju också lyssna på föreläsningarna flera gånger och när man själv vill det. Håll utkik på CIKs webbplats och kommunens Youtubekanal! säger Anette Wixner.

Följ utställningen på Knivsta Centrum för idrott och kulturs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kommer du kunna lyssna på föreläsningarna - följ projektet på kommunens Youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KonstEko i korthet:

KonstEko utgörs av tre separata utställningar där vi får stifta bekantskap med konstnärer, träffa forskare och prova kreativt skapande. Projektet är ett samarbete mellan konstnären Anette Wixner, Knivsta kommun och Upplandsbygd, vilket delvis finansieras av EU-medel.

Del 1: 14 november 2020 – 13 december 2020

Del 2: 16 januari 2021 -14 februari 2021

Del 3: 27 februari 2021 - 28 mars 2021

Konstverk hänger på väggen - motiv med gröna blad och växter

Konstverk av Leicy Olsborn Björby

Konstverk  med abstrakt svartvitt motiv

Konstverk av Annica Danielsson Almén och Adina Almén


Sidan uppdaterades: 18 november 2020