Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

22 december 2020 kl 10:23

Uppleva och göra

De får Knivsta kommuns ungdomsstipendium 2020

Viktor Norström och Malin Johansson får Knivsta kommuns ungdomsstipendium 2020. Stipendiet tilldelas en knivstaungdom som genom sitt engagemang påverkar sin egen och andra ungdomars vardag på ett positivt sätt.

Knivsta kommun delar varje år ut ett ungdomsstipendium till en knivstaungdom som genom sitt engagemang påverkar sin egen och andra ungdomars vardag på ett positivt sätt. Han eller hon ska vara en inspiration och förebild för andra i sin omgivning.

Stipendiet är på 5000 kronor och i år delas det ut till två knivstaungdomar; Viktor Norström och Malin Johansson. Stipendieutdelningen skulle ursprungligen ha ägt rum på det planerade Winter Party den 18 december på Knivsta Centrum för idrott och kultur. På grund av den rådande pandemin var evenemanget inställt och istället har stipendiaterna uppmärksammats digitalt.

- Jag vill gratulera båda de här ungdomsstipendaterna - det är fantastiskt att se att det finns en sådan ideell aktivitet och vilja att göra nytta i samhället, säger Peter Evansson, ordförande i kommunstyrelsens kultur och fritidsutskott.

Viktor Norström, ungdomsstipendiat 2020
Malin Johansson är en av 2020 års ungdomsstipendater

Här är motiveringarna

Viktor Norström

"Viktor Norström är 19 år och har engagerat sig för barn- och ungdomsfotbollen genom fotbollsföreningen Knivsta IK där han på sin fritid har hållit i de yngre pojkarnas träningar och fyspass och samtidigt arbetat på fritids på Lagga skola. Viktors engagemang inspirerar unga som äldre i skolan såväl som på fotbollsplanen. Tack Viktor Norström för din insats och stort lycka till i framtiden!"

- Tack för stipendiet! Jag kommer använda pengarna som stöd under min kvarkvarande utbildning på gymnasiet där jag läser inriktning fritid och idrott. Nu när så många barn och ungdomar är stillasittande är det viktigare än någonsin med sport, och jag tror att Knivsta verkligen har bra förutsättningar för det och jag hoppas man kommer fortsätta satsa på det, säger Vikor Norström.

Malin Johansson

"Malin Johansson är 22 år och hemmahörande i Knivsta IK där hon har engagerat sig som fotbollsdomare sedan hon var 16 år. Hon är en förebild för många unga som vågar axla viktiga roller på plan och även utanför plan för att skipa sportslig rättvisa. Det är något som kräver mod, lyhördhet och tydlighet. Vi tackar dig Malin för ditt engagemang och insats och önskar dig stort lycka till i framtiden!"

- Jag vill tacka så jättemycket för att jag fick stipendiet. Jag kommer använda pengarna till att vidareutveckla mig som domare för det kostar mycket pengar med sådana utbildningar, säger Malin Johansson.

Läs mer om ungdomsstipendiet och tidigare års stipendiater här

Kort om Knivsta kommuns ungdomsstipendium:

  • Stipendiet är på 5000 kronor och delas ut i december varje år. Stipendiet tilldelas en ungdom som genom sitt engagemang påverkar sin egen och andra ungdomars vardag på ett positivt sätt.
  • Stipendiaten ska vara skriven i Knivsta kommun och fylla högst 26 år det år som stipendiet tilldelas.
  • Såväl privatpersoner som föreningar kan lämna förslag på personer de tycker ska få stipendiet. Kravet är att man är skriven eller är verksam i Knivsta kommun.

Sidan uppdaterades: 22 december 2020