Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

31 mars 2021 kl 16:06

Uppleva och göra

Nu öppnar ishallen i CIK igen

På måndag 5 april öppnar ishallen i CIK igen. Kommunens byggnadsinspektör har beslutat att tillfälligt häva förbudet mot att använda ishallen. Den utredning som har gjorts visar att takkonstruktionen är säker så länge snölasten understiger 50 kilo per kvadratmeter och därför kan ishallen öppnas igen under sommarhalvåret. Innan den sista oktober ska leverantören har åtgärdat bristen i takkonstruktionen.

- Det här är ett väldigt välkommet besked! Vi öppnar ishallen på måndag och vi kommer att prioritera skolor och föreningslivet i första hand. Men vi kommer även ha strötider då privatpersoner kan göra bokningar av ishallen. Då blir det i grupper om maximalt åtta personer enligt coronarestriktionerna. Jag uppmanar dem som är intresserade att hålla koll på webben där vi kommer uppdatera allt eftersom, säger Catrine Wermelin, fritidschef Knivsta kommun.

Utredning om takkonstruktionen

Ishallen i Centrum för idrott och kultur, CIK, har varit stängd sedan i början av februari, då kommunens fastighetsbolag fick kännedom om vissa osäkerheter i beräkningarna kring konstruktionen av ishallens tak. Kommunens byggnadsinspektör beslutade att stänga ishallen tills fastighetsägaren kunde presentera en utredning som visar att takkonstruktionen är säker.
Här kan du läsa den nyheten.

Nu har den expert som Kommunfastigheter anlitat, och som även är Haverikommissionens utredare från Tarfallahallen i Kiruna, konstaterat att takkonstruktionen över ishallen och hallarna A och B klarar säkerhetsklass 3 (den högsta klassen) men med en begränsning av snölasten till max 50 kilo per kvadratmeter.

Förbudet mot användning av ishallen hävs

Kommunens fastighetsbolag har därför begärt att förbudet mot att använda ishallen hävs tills dess att man kan befara stora snömängder. Arbetet med förslag på hur taket ska åtgärdas pågår från leverantören och kommer presenteras inom kort. Därefter ska åtgärderna genomföras och besiktigas/godkännas så att taket klarar snölasten.

Mot bakgrund av det här beslutade kommunens byggnadsinspektör under onsdagen att häva förbudet mot användning av ishallen fram till den 31 oktober 2021. Om åtgärderna på takkonstruktionen inte är genomförda så att den kan godkännas fullt ut kommer ett nytt förbud mot användning meddelas.

Här kan du läsa om och göra bokningar av ishallen i CIK. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidan uppdaterades: 31 mars 2021