Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

03 oktober 2022 kl 11:45

Uppleva och göra

Nya Adolfsbergshallen invigdes - "en mötesplats i folks vardag"

Invigningstal, obligatoriskt klipp av det röda bandet och knivstafanfar stod på agendan när nya Adolfsbergshallen invigdes i fredags. Hallen är kommunens femte sporthall och ska rymma både idrottsundervisning för skolelever i närliggande Adolfsbergsskolan och träningsmöjligheter för idrottsföreningar.

Klipp av röda bandet

Ett obligatoriskt klipp av det röda bandet invigde Adolfsbergshallen. Från höger: Rektor på Adolfsbergsskolan Pia Smårs, fritidschef Catrine Wermelin, kommunstyrelsens ordförande Göran Nilsson (M), utbildningsnämndens ordförande Bengt-Ivar Fransson (M) och chef för Fritids- och kulturkontoret Lena Larsson.

Förtroendevalda politiker och ansvariga tjänstepersoner från Knivsta kommun, elever och personal från Adolfsbergsskolan och intresserade knivstabor var på plats under ceremonin, som inleddes av utbildningsnämndens ordförande Bengt-Ivar Fransson (M). Därefter följde ett tal av kommunstyrelsens ordförande Göran Nilsson (M) som menade att den nya sporthallen är ett viktigt tillskott som en plats för skolan och föreningslivet att samlas kring:

- Jag vill speciellt lyfta fram möjligheten den här hallen har att bli en mötesplats i folks vardag, för att träffa andra från olika bakgrunder och åldrar, sa Göran Nilsson.

Flertalet talare höll anföranden under ceremonin, bland dem Årets Knivstabo Fredrik Åström som å föreningslivets vägnar uppmärksammade den nya sporthallen.

- Slit den här hallen riktigt ordentligt nu så slipper ni slita på hälsan i framtiden, sade han.

Efter ceremonin bjöds på en rundtur inomhus med visning av hallen, kaféutrymmet och de sju omklädningsrummen. De två konstverken som hallen prytts med, en skulptur av Sara Möller samt en väggmålning av Julia Rio, förevisades också.

Fullstor sporthall för elever och föreningar

Adolfsbergshallen kommer framöver att användas både för idrottsundervisning för eleverna på närliggande Adolfsbergskolan och kunna hyras av idrottsföreningar kvällar och helger.

- Hallen är tänkt som en mötesplats för både föreningslivet och för kommunens ungdomsverksamhet. Efter skoltid kan föreningar hyra den, och fredagar och lördagar kan ungdomsverksamheten vara på plats och arrangera olika aktiviteter för ungdomar, säger Catrine Wermelin, fritidschef i Knivsta kommun.

Den nya hallen har fullmått för exempelvis innebandy och basket, men erbjuder inte möjlighet för handbollen att träna med klister. Det finns också utrymme för kafé och sju omklädningsrum, samt en läktare som beräknas rymma cirka 30 personer.

Hallen ses inte som en matchhall med större publik i första hand utan mer som en träningshall. För större matcher hänvisas till Alsike sporthall och CIK.

Värt att veta

Adolfsbergshallen är Knivstas femte sporthall. Sedan tidigare finns två fullstora hallar i Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK), en sporthall i Hälsohuset och ytterligare en fullstor hall i Alsike sporthall vid Alsike skola.

Läs om Adolfsbergshallen och hur du kan använda och boka kommunens sporthallar här

Nya Adolfsbergshallen ligger ett stenkast från Adolfsbergsskolan.

Interiör Adolfsbergsskolan

Den nya hallen har fullmått för exempelvis innebandy och basket, men erbjuder inte möjlighet för handbollen att träna med klister.

Interiör kafedel

Konstverk av Julia Rio i förgrunden.

Skulptur utanför Adolgsbergshallen

Skulptur av Sara Möller.


Sidan uppdaterades: 3 oktober 2022