Så blir konsten i CIK

arkitekbild entre öster

Här i luftrummet i den östra entrén kommer det installeras en luftskulptur. Illustration: Norconsult

Fyra centrala platser får konstnärlig gestaltning

Konsten får en stark och tydlig närvaro i Knivsta Centrum för idrott och kultur och nu är det klart vilka konstnärer som får gestaltningsuppdragen.

Fyra centrala platser i CIK kommer få konstnärlig gestaltning genom att en procent av projektets byggkostnad avsätts till konst. Platserna är torget utanför entrén, foajégolvet på plan två, luftrummet i entrén på plan två samt den 15 meter höga väggen mellan sporthallarna och korridoren utanför scenkonstlokalen.

Stort antal konstnärer ville skapa konst till CIK

Intresset för att vara med och skapa konsten till Knivstas nya mötesplats har varit stort. Av de 119 konstnärer som visade intresse i upphandlingen valdes åtta ut för skissuppdrag – två skissande konstnärer per plats.

Konstreferensgruppen har nu kommit med besked om vilka som tilldelas gestaltningsuppdragen: konstnärerna Juri Markkula, Cecilia Ömalm, Liva Isakson Lundin samt Susanne Vollmer.

På cik.knivsta.se kan du läsa motiveringarna och få reda på mer om konstverken som kommer skapas i CIK. Se länken till höger.

• Senast uppdaterad 20 aug 2018