Bioutflykt till Blå Wingen 20 december

2018-12-12

hjärta

Bio, julpyssel och mys utlovas när två Knivstaungdomar är med och anordnar en utflykt för jämnåriga strax före jul.

Bakgrunden är ett feriejobb som ungdomarna hade i somras; under juni 2018 anställde Kultur- och fritidskontoret i Knivsta fem ungdomar mellan 15-17 år i som fick i uppdrag att filma och berätta om sitt Knivsta. De fick svara på frågor som; hur ser ni på Knivsta? Hur vill ni att Knivsta ska vara och se ut i framtiden?

Syftet med projektet var att få en ökad förståelse för och en närmare kontakt med ungdomar genom att arbeta nära dem, lyssna på dem och ta deras röster på allvar. Projektet var ett led i arbetet med att ta fram ett kultur- och fritidspolitiskt program för Knivsta kommun, vilket börjar bli klart.

Nu i december fortsätter det nära samarbetet med ungdomarna. En bioutflykt till Blå Wingen arrangeras tillsammans med två av ungdomarna som var med i projektet i somras.

- Det här var en av ambitionerna med projektet i somras, att det inte bara skulle bli en engångsgrej, utan en start på att arbeta nära ungdomar och ha örat mot rälsen. Vi närmar oss helt enkelt ambitionen att få ungdomar engagerade i kommunens kultur- och fritidsutveckling och utbud,
säger Lena Malmborg, samordnare på Kultur- och fritidskontoret.

Torsdagen den 20 december klockan 13-17.30 håller Astrid Lundström och Ellonora Ali Uddman i julpyssel på Blå Wingen. Till Blå Wingen kommer även kommunens kultur- och fritidssamordnare Lena Malmborg och berättar om det kultur- och fritidspolitiska programmet och vad det betyder för ungdomarna. Efteråt är det filmvisning. För de som vill fortsätter sedan kvällen på fritidsgården där det blir mer julmys.

- Vår ambition är att nå fler ungdomar och få fler att vilja vara med och arrangera olika typer av arrangemang. Vi vill att alla ungdomar i Knivsta ska kunna vara och verka på våra mötesplatser oavsett tidigare erfarenheter och oavsett intressen, säger Lena Malmborg.

Först till kvarn, bara 47 platser i bussen. Anmälan sker till lena.malmborg@knivsta.se.

• Senast uppdaterad 12 dec 2018