Det här gäller för fyrverkerier i Knivsta kommun

2018-12-28

fyrverkerier 420

Du måste vara 18 år för att köpa, sälja eller använda fyrverkerier utomhus. I vissa fall krävs polistillstånd för att använda fyrverkerier. Varje kommun kan också utfärda egna regler för vad som gäller för användning av fyrverkerier.

Bara tillåtet mellan kl 20 och 01

I Knivsta kommun är det bara tillåtet att använda mindre fyrverkerier och pyrotekniska varor, som du inte behöver polistillstånd för, mellan klockan 20.00 och 01.00 på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton samt skärtorsdagen. Övriga tider krävs det tillstånd från kommunen.

Förbjudet nära vård- och äldreboenden

Det är också förbjudet att använda fyrverkerier närmare än 200 meter från vård- och äldreboenden.
Tänk på din och andras säkerhet om du använder fyrverkerier! Den vanligaste orsaken till olyckor är felhantering av fyrverkerierna.

Läs mer om vad som gäller

Till höger finns en länk till en sida med många bra tips och saker att tänka på för att minimera risken för skador. Du hittar även en länk till en sida med de lokala ordningsföreskrifterna för pyrotekniska varor.

• Senast uppdaterad 28 dec 2018