Till undermeny Karta Kontakt

Lokal valdebatt 30 augusti i Knivsta kommun

2018-08-21

bild på KF salen exteriör kommunhuset

 

Kommunfullmäktiges presidium bjuder in till en lokal valdebatt inför valet 2018.

Tid: Torsdagen den 30 augusti klockan 18.30-20.30 . Därefter blir det mingel med möjlighet för publiken på plats att ställa frågor direkt till politikerna fram till 21.30.
Plats: Tilassalen i Knivsta kommunhus. Det är öppet för alla att komma och lyssna – först till kvarn. Du kan också välja att följa debatten klockan 18.30-20.30 live via webben eller titta på sändningen i efterhand. Debatten ligger på webben till och med valet.

I panelen deltar representanter för de nio partier som idag sitter i Knivsta kommunfullmäktige – Centerpartiet, Knivsta.Nu, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Moderaterna,  Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna samt Vänsterpartiet. 
Debatten modereras av kommunfullmäktiges presidium: Kenneth Gunnar, ordförande, Anne-Marie Morhed, 1:e vice ordförande och Niclas Uggla, 2:e vice ordförande. 

Ställ dina frågor

Vilka frågor är viktiga för dig och andra kommuninvånare inför valet? Vad vill du ha svar på av dina lokala politiker?
Ställ dina frågor i enkätformuläret som du hittar via länken till höger. Frågorna samlas in fram till och med den 24 augusti – därefter gör presidiet en sammanställning av frågorna utifrån det som kommuninvånarna vill ska besvaras och diskuteras under debatten. 
För publiken på plats finns det möjlighet att ställa frågor direkt till politikerna under minglet som följer efter den modererade debatten. 

Vad handlar debatten om?

Valdebatten kommer handla om de områden som kommunen har ansvar för och som de lokala politikerna kan påverka. Kommunens ansvarsområden är i huvudsak:

Skola och förskola, fritidshem, ungdomsverksamhet och kulturskola 
Samhällsplanering, exploatering av mark, planarbete, framväxten av småstaden Knivsta
Omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg, kommunal hälso- och sjukvård 
Arbetsmarknadsfrågor, näringsliv
Trygghet och beredskap
Kultur- och fritid, bibliotek, fritidsanläggningar
Miljö, gator, vägar, vatten, avlopp och avfall

  • Senast uppdaterad 27 aug 2018