Kristina Gissler Årets Knivstabo 2018

2018-06-01

Årets Knivstabo 2018 Kristina Gissler

För sin glädje och sitt brinnande engagemang för att genom musik och teater förnya formerna för hur man sprider livsviktig kunskap till de små belönas Kristina Gissler med utmärkelsen Årets Knivstabo 2018.

Utmärkelsen delas ut under Knivsta kommuns nationaldagsfirande i Husby Långhundra den 6 juni klockan 15.

Motiveringen lyder:

Genom musik och teater – och med glädje och engagemang – väcker Kristina Gissler intresse och sprider kunskap hos barn att man ska ha flytväst, hur man larmar 112 och att det är bra att ha brandvarnare hemma. Hon är musikalartisten som skolat om sig till brandman. Men intresset för musiken glöder alltjämt. Med gnistrande engagemang skriver hon egna pjäser och sångtexter, och står gärna också själv på scen tillsammans med sina kollegor. Kristina Gissler är brandmannen som förnyat formerna för hur man lär barn att tänka på säkerhet – en livsviktig kunskap, också för de små!

Kristina Gissler belönas med ett särskilt framtaget diplom illustrerat av Knivstakonstnären Charlotta Blomgren, samt en prissumma på 2 500 kronor i form av presentkort på en kulturaktivitet.

Om utmärkelsen:

Utmärkelsen Årets Knivstabo inrättades av kommunstyrelsen i juni 2014 och delas ut för fjärde gången vid årets nationaldagsfirande. Utmärkelsen ska gå till någon som medverkat till att kommunen fått positiv uppmärksamhet under föregående kalenderår. Personen ska vara skriven i Knivsta och ha fyllt 18 år. Politiska insatser kan inte premieras.
Kandidater till utmärkelsen kan nomineras av kommuninvånarna och rätt att nominera har person som är skriven i Knivsta kommun. Vinnaren utses av kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens presidium under ledning av kommunfullmäktiges ordförande.

Läs mer om Kristina Gissler via länken till höger.

• Senast uppdaterad 1 jun 2018