Nya parkeringsregler i Alsike

2018-06-04

datumparkering trafikmärke

Det kommer att införas datumparkering i Alsike tätort enligt ett beslut som Bygg- och miljönämnden i Knivsta kommun har fattat. Datumparkering innebär att det är förbjudet att parkera på gatusidan med jämna husnummer vid jämna datum. Under udda dagar är det förbjudet att parkera på gatusidan med udda husnummer.

Parkeringsförbudet gäller från och med den 11 juni 2018 och gäller under veckans alla dagar, måndag till söndag, mellan midnatt klockan 00:00 till och med klockan 17:00. Bakgrunden till beslutet att införa datumparkering är att flera av gatorna i Alsike är smala och i vissa delar av området har antalet parkerade bilar ökat betydligt. Genom att införa datumparkering går det att undvika att bilar dubbelparkeras vilket bland annat ökar framkomligheten för räddningstjänsten och transporter. Förbudet gäller på kommunala gator i Alsike.

Läs mer via länken till höger.

• Senast uppdaterad 4 jun 2018