Till undermeny Karta Kontakt

Kostnadsfri simskola för förskoleklasser i Knivsta

simlärare på Hälsohuset

Här är de simlärare som kommer undervisa förskoleklasserna under hösten. Från vänster: Maria Engström, Sandra Fondin, Tove Tvedten Dahlberg och Matilda Blom Jacobsson.

Knivsta kommun kommer erbjuda kostnadsfri simundervisning för alla elever i förskoleklass under hösten 2018. Satsningen har möjliggjorts via riktade statsbidrag till Sveriges alla kommuner. 
Simkunnighet är viktigt för att undvika olyckor men också ett krav för att få godkänt betyg i ämnet Idrott och hälsa i årskurs 6. 
I Knivsta kommer höstens satsning på vattenvana och simkunnighet ske i flera steg:

  • Skolorna kommer under hösten 2018 erbjudas simlärarledd vattenvaneträning/simskola vid tre tillfället för sina förskoleklasselever. Ordinarie förskolepersonal finns med barnen i Hälsohuset. 

  • Föräldrar kommer erbjudas att anmäla sina barn som går i förskoleklass hösten 2018 till en kostnadsfri simskola i bassäng. Undervisningen kommer ske på kvällstid i grupper, mellan klockan 17 och 19 i Hälsohuset. Den kostnadsfria undervisningen omfattar en kurs och maxbeloppet är 850 kronor. 

Satsningen sker under hösten 2018, men elever som ska börja i förskoleklass i höst och är anmälda till simskola under sommaren 2018 kan använda sin check för den kursen. Satsningen genomförs i samarbete mellan Kultur- och fritidskontoret och Utbildningskontoret.

- Vi har utökat simskolan under hösten för att alla förskoleklass barn ska få plats. Vi hoppas att alla passar på och ta chansen till den här unika möjligheten! säger Catrine Wermelin, sim- och sporthallschef Hälsohuset. 

För anmälan och mer information – se Hälsohusets länk till höger. 

  • Senast uppdaterad 29 jun 2018