Till undermeny Karta Kontakt

Ungdomar sommarjobbar med film om Knivsta

2018-06-21

Filmprojekt ungdomar sommarjobb gör film 420

 

Kanske har de årets bästa sommarjobb i Knivsta? Fem ungdomar mellan 15 och 17 år har under delar av juni anställts av kultur- och fritidskontoret för att filma och berätta om sitt Knivsta. De har fått en intensivkurs i filmskapande och redigering av en professionell filmpedagog. Under handledning har de jobbat med att producera en egen film om sitt Knivsta. 

- Vi hoppas få en ökad förståelse för och en närmare kontakt med ungdomarna genom att arbeta nära dem och ta deras röster på allvar. Hur ser de på Knivsta? Vad saknas? Vad är det bästa? säger Lena Malmborg som är samordnare Kultur och fritid.

Sommarjobbsprojektet är ett led i arbetet med att ta fram ett kultur- och fritidspolitiskt program för Knivsta kommun, och ett sätt att få in synpunkter från ungdomar när kultur- och fritidskontoret planerar den kommande verksamheten i Knivsta Centrum för idrott och kultur.

Filmen kommer visas vid visas vid flera tillfällen, bland annat i samband med invigningen av nya skaterampen i Alsike den 26 juni, klockan 14.00 i Alsike pizzeria. 

 
  • Senast uppdaterad 21 jun 2018