O-Ringen Uppsala 2020 kommer till Knivsta och Östuna

2018-05-04

O-Ringen 2020 alla fyra organisationer tillsammans.

Från vänster på bilden ser du Jens Lindquist, generalsekreterare för O-Ringen Uppsala 2020, Klas Bergström (M) kommunstyrelsens ordförande, Gun-Inger Sahlberg från Långhundra IF och Lena k Larsson, chef Kultur och fritid Knivsta kommun.

O-Ringens vision och idé är att vara ”Världens största orienteringsäventyr” och brukar locka nästan 20 000 deltagare. Mitt i högsommaren under vecka 30 den 20 till 25 juli kommer O-Ringen till Uppsala och Knivsta.  Idag fredag 4 maj skrevs avtalet mellan Knivsta kommun och O-Ringen Uppsala 2020 under och det gjordes självfallet i den rätta miljön – skogen.

Tävlingen genomförs i skogarna runt Knivsta och Uppsala mitt i sommaren 2020. Knivsta står som etappvärd för etappen i Östuna som planerar att genomföras den 23 juli 2020 och är etapp 3 av 5. Östuna – är en del av den gamla Långhundraleden med anor från vikingatiden.
O-Ringen är det andra stora sportsliga arrangemang på några år som genomförs i kommunen. 2016 kördes Novemberkåsan här. Att det blev just Östuna där en av etapperna genomförs beror på mycket på terrängens beskaffenhet.

- Östuna tillhör ett av de finaste orienteringsområdena i Uppland. En mycket uppskattad etapp under O-Ringen 2001 gick i samma område och det ska bli kul att bjuda på en favorit i repris, säger Jens Lindquist, generalsekreterare O-Ringen Uppsala 2020.

Förutom att kommunen står som etappvärd finns även anrika Långhundra IF med som funktionärsföreningen. Och det kommer att behövs många ideella timmar för att genomföra O-Ringen tillsammans med övriga sju föreningar i regionen. Men Gun-Inger Sahlberg från Långhundra IF är övertygad om att det kommer att gå bra. Klubben har många medlemmar som gärna hjälper till.

- Vi i Knivsta är både stolta och glada att få vara en del av den gigantiska O-Ringen. Vi hoppas att många som inte redan upptäckt vår fina pärla Knivsta passar på att göra det då. Det är alltid roligt att få vara en del av ett stort idrottsäventyr som O-Ringen. Vi önskar alla välkomna till Knivsta hälsar, Klas Bergström.

Avtalsskrivning mellan O-Ringen och Knivsta kommun

Nu är avtalet påskrivet mellan O-Ringen Uppsala 2020 och Knivsta kommun.
Nu ser vi fram emot en spännande etapp i skogarna runt Östuna.

• Senast uppdaterad 4 maj 2018