Till undermeny Karta Kontakt

Tystnad tagning!

2018-11-07

filmkamera 2

 

Onsdagen den 7 november var det filminspelning på Högåsskolan i Knivsta. Skolverket var på plats för att spela in en undervisningsfilm till sin hemsida. Bakgrunden är kravet på digitalisering i undervisningen där bland annat programmering numera är inskrivet i läroplanen. 
På Högåsskolan har man arbetat ämnesövergripande i svenska och bild i projektet ”Fantasiresan”. Eleverna har skrivit en berättelse på lektionerna i svenska och sedan filmat med hjälp av verktyget Scratch på bildlektionerna. Teamet från Skolverket var med och filmade under lektionerna i årskurs 6 och intervjuade lärare och elever om arbetssättet.

 

elev och lärare vid dator

Elever och lärare i åk 6 på Högåsskolan är med i en undervisningsfilm gjord av Skolverket.  

- Vi på Skolverket gör en webbkurs om programmering för lärare. I kursen ingår bland annat undervisningsfilmer där man ska kunna se och inspireras av hur man kan jobba med programmering i klassrummet. Vi tycker det är spännande hur man här på Högåsskolan har ett ämnesövergripande arbetssätt och att man använder program som ett verktyg för att uttrycka sig, berättar Jessika Paulsson, som är undervisningsråd vid Skolverket. 

Under våren är det tänkt att undervisningsfilmen från Högåsskolan ska läggas upp på Skolverkets hemsida. 

 
  • Senast uppdaterad 7 nov 2018