Till undermeny Karta Kontakt

Full fart på bygget av CIK

2018-10-10

exteriör människor går in i CIK 420

 

Den som ibland passerar det blivande Knivsta Centrum för idrott och kultur kan se att det utvändigt har hänt en hel del de senaste veckorna.  Ytterpanelen har börjat komma upp på sporthallarna – och stommarna till ishallen är snart helt på plats. Invändigt pågår full aktivitet i anläggningen med bland annat isolering, målning, montering av trappor och installation av el. 

Knivsta Centrum för idrott och kultur byggs i etapper, från söder till norr. Det här innebär att bygget har kommit olika långt på anläggningens olika delar och många olika moment pågår på byggplatsen samtidigt. Runt 60 personer jobbar varje dag på byggplatsen med en rad olika arbetsuppgifter. 

stommar ishallen CIK 420

Stommarna på ishallen håller på och monteras.

Här är en sammanfattning av vad som händer just nu på bygget:

 

 • Ytterpanelen är på väg upp på sporthallarna – efter det fortsätter man med panel på mellandelen. 
 • Samtidigt pågår arbetet med att isolera ytterväggar på mellandelen och därefter ishallen. 
 • Sporthallarna och mellandelen har nu fått tak och härnäst ska tak läggas på ishallen. Stommontaget pågår på ishallen och ska vara klart vecka 46 . I mellandelen monteras trappor. 
 • Invändigt pågår installationer för fullt i sporthallarna – det handlar om el, rör, ventilation och sprinkler. Invändigt är panelen klar i sporthall A och sätts just nu upp i sporthall B. 
 • I sporthall A är målarna i full färd med att spackla/måla/flamskydda/lacka väggarna. Arbete med betongslipning, plattsättning och undertak kommer snart igång.
 • Markarbeten pågår just nu på parkeringen utanför ishallen och man kommer inom kort börja med färdigställande av marken utanför sporthallarna samtidigt som Södervägen byggs om. Utöver detta monteras just nu byggvärme och byggbelysning. 
 • Under hösten så fortsätter arbetet med installationer av sportutrustning, sportgolv, parkett, dörrar, lister och kompletteringar (skåp, bänkar mm) i del sporthallarna.
 • Samtidigt kommer fler arbeten startas i mellandelen. Vissa aktiviteter är i gång redan nu, som till exempel betongslipning och hissmontage. 


  Fakta:


  Knivsta Centrum för idrott och kultur är kommunens hittills största byggprojekt och kommer färdigställas etappvis från våren 2019. Huset rymmer bland annat två fullstora sporthallar varav en med 300 läktarplatser, kampsportlokal, scenkonstlokal med plats för 400 sittande, ishall med plats för 300 åskådare, restaurang, reception, konferensrum och tre våningar med kontor för uthyrning.  

  Du har väl inte missat CIK-webben? Här kan du följa bygget och läsa mer: cik.knivsta.se - eller via länken till höger. 

sporthall B interiör CIK 420

Sporthall B - bild tagen från ståläktaren. 

 • Senast uppdaterad 10 okt 2018