Så går rösträkningen till efter valet

2018-09-07

valurna - 420

På valdagen söndag 9 september stänger alla vallokaler sina dörrar klockan 20 på kvällen. Därefter räknas rösterna i varje vallokal. Du är välkommen att vara med under rösträkningen – i Sverige är all rösträkning vid val nämligen offentlig och vem som helst har rätt att närvara på plats.

Vissa röster hinner inte fram till vallokalen under valdagen. Det handlar om poströster och utlandsröster. I Knivsta kommun börjar räkningen av dessa röster onsdagen 12 september klockan 8 i Kommunhuset i Knivsta, sal Kvallsta. Den slutliga sammanräkningen av alla röster i Uppsala län görs av Länsstyrelsen från måndagen 10 september. Även dessa förrättningar är offentliga - Länsstyrelsen kungör tid och plats. Välkommen att vara med!

Du kan också följa röstningsresultatet på webben under rösträkningsdagarna. Resultatet uppdateras löpande på Knivsta kommuns webbplats, Länsstyrelsens webbplats och Valmyndighetens webbplats.
Se länkarna till höger för att följa rösträkningen löpande.

• Senast uppdaterad 7 sep 2018