Tänk om-kampanjen har startat

Tänkom_perrongen-15

Inför Valborgshelg och skolavslutning genomförs TÄNK OM, en riksomfattande satsning mot alkohollangning. Idag 15 april startar kampanjen i hela länet. I morse på tågperrongen fanns räddningstjänst, polis, Röda korset och lokala politiker på plats för att sprida kunskap till föräldrar om tonåringar och alkohol.

Målet med TÄNK OM är att minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar. Det handlar om att som förälder avstå från att köpa ut alkohol till ungdomar under tjugo år och öka kännedomen om att tonåringar främst får alkohol från kompisar och dennes syskon

TÄNK OM har även en tydlig koppling till kommunens trygghets- och säkerhetsarbete. Inför storhelgerna är det många ungdomar som provar alkohol för första gången. Olycksriskerna ökar med alkohol i kroppen.
Vuxna med gemensamma och tydliga värderingar kring alkohol kan bidra till att skapa trygga miljöer för tonåringar.

Kommunens folkhälsosamordnare Jennie Björstad tycker det är glädjande att många föräldrar idag är medvetna om att deras förhållningssätt påverkar tonåringens drickande. En viktig fråga för kampanjen är att uppmuntra föräldrar till att vara fortsatt restriktiva därför att det lönar sig i längden.

Tankomlogga

• Senast uppdaterad 23 apr 2015