Knivsta kommun fortsätter att växa

två tjejer

I sex av sju kommuner har antalet invånare ökat under 2014. Knivsta är en av dem som vuxit mest. Under året ökade befolkningen med knappt 3,4 procent. Allra mest växer Sundbybergs kommun, drygt 3,4 procent.

I oktober 2014 spräckte Knivsta kommun 16 000-strecket, och redan 1 januari 2015 hade befolkningen ökat till 16 105 personer. Sammantaget betyder det att antalet invånare under 2014 ökade med 525 personer.

Knivsta har ett attraktivt läge och välkomnar också nya kommuninvånare. Avsikten är att Knivsta tätort ska växa till småstad, och att kommunen år 2025 ska ha mellan 20 000 och 25 000 invånare. Det medför att Knivsta också är en av de kommuner som bygger flest bostäder.

- Intresset för att bo i Knivsta är mycket stort och det är vi väldigt glada över. Ett levande centrum är i dag på väg att ta form med både bostäder och service säger Klas Bergström (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Vi planerar vi nu för nästa område i Knivsta tätort. Här kommer att ges möjligheter både till boende och företagande, i ett attraktivt läge med närhet till storstad, goda kommunikationer och natursköna omgivningar.

• Senast uppdaterad 20 feb 2015