Dialogdag om energieffektiv planering

Gruppbild_uthallig_kommun

Energimyndigheten har under en längre tid drivit projektet – Uthållig kommun, energieffektiv planering i små och medelstora kommuner. En av deltagarna i projektet är Knivsta kommun som också står som värd för Dialogdagen om energieffektiv planering, som pågick under hela tisdagen i Knivsta kommunhus. Under morgonen erbjöds även en visning av Högåsskolan, som är Sveriges största passivhusskola.

-         - Vi har dialog och reflektioner i grupp kring byggande av hållbara stadsdelar. Vårt fokus kommer att vara på småskaliga lösningar för förnybar energi, säger Martin Wetterstedt, Energistrateg/Energi- och klimatrådgivare från Knivsta kommun.

Dagen inleddes med en inspirerande presentation hur den tyska staden Freiburg arbetar med energifrågan i stadsplaneringsprocessen. Föreläsare var Astrid Mayer författare och tysk hållbarhetsexpert inom området. Ninni Löwgren Tischer och Alrun Griepenkerl från Tysk-Svenska Handelskammaren deltog också. Dagen avslutas med gruppdialoger kring hur kommuner kan öka andelen småskalig förnybar energiproduktion.

På bilden syns från vänster:
Carin Rågberger, Energimyndigheten, Martin Wetterstedt, Knivsta kommun, Astrid Meyer, Freiburg-Tyskland, Klas Bergström, kommunstyrelsens ordförande Knivsta kommun, Alrun Griepenkerl, Tysk-Svenska Handelskammaren, Ninni Löwgren Tischer, Tysk-Svenska Handelskammaren, Tobias Arvidsson, Knivsta kommun, Boo Östberg,ordförande Bygg- och miljönämnden.

• Senast uppdaterad 25 maj 2015