Knivsta kommun träffar SJ för att prata framtida tågstopp

SJ-möte jan 15

Idag har Knivsta kommun bjudit in SJ till ett samtal om framtida tågtrafik. Även representanter från Sigtuna kommun var inbjudna och deltog i mötet. Bakgrunden till dagens möte  var att diskutera SJ:s framtidsplaner då det har uppstått frågetecken om framtida tågstopp i Knivsta. Jan Kyrk från SJ säger att det är ovanligt att bjudas in till så expansiva kommuner där det finns en oro att tågen inte ska fortsätta att göra uppehåll i framtiden. Vår planering handlar om att fortsätta köra mellan Uppsala och Stockholm. Vår ambition är att öka antalet resenärer som reser med de snabba regionaltågen.

Utmaning för SJ att klara konkurrensen med subventionerad trafik från SL/UL.

- För vår del handlar det om att fortsätta utveckla Knivsta för att öka resandeunderlaget för de som ska trafikera Knivsta. Att UL/SL planerar att öka subventionerna för den konkurrerande trafiken snedvrider konkurrensen med SJ ytterligare men det är en fråga som landstinget äger, säger Klas Bergström, kommunstyrelsens ordförande.

Knivsta och Sigtuna kommuner kommer att ha fortsatta gemensamma samtal med SJ under våren.

Bilden visar representanter från Knivsta kommun och samtalspartnen SJ.

• Senast uppdaterad 22 jan 2015