Knivsta bibliotek – en hållbar idé

Lastips_biblioteket

Under 2014 gjordes cirka 112 500 lån av böcker på Knivsta bibliotek. Utslaget på hela Knivstas befolkning är det cirka 7 stycken böcker per person.
Att producera en bok genererar koldioxidutsläpp. I studier som gjorts vid Kungliga tekniska högskolan genererar produktionen av en bok runt 1 kg koldioxid. De största utsläppen sker vid produktionen av själva papperet. Att vi då väljer att låna böcker innebär att vi sparar både miljö och energi.

- Hela idén med biblioteksverksamheten är miljövänlig, det är nog inte så många som tänker på det. Visst är det återbruk att många personer lånar samma bok, i stället för att köpa egna. Dessutom kan man låna dagstidningar och tidskrifter, eller läsa dem på plats, säger Agneta Månsson bibliotekschef.

Så stort tack alla bokälskare och bibliotekslånare för ert bidrag på väg mot en hållbar kommun. Och fortsatt varmt välkomna till Knivsta bibliotek.

Steg för steg mot en hållbar kommun.
Earth hour-veckan 2015

earth hour