Knivsta får bra resultat i näringslivsranking

kommunhus-vapen

Svenskt Näringsliv presenterade den 15 september sin ranking ”Företagsklimat” som rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner.

Rankingen baseras främst på den enkätundersökning som Svenskt Näringsliv genomförde våren 2014. I Knivsta satte 91 företagare betyg på kommunens företagsklimat.

Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Statistisk från Statistiska centralbyrån (SCB) och Upplysningscentralen (UC) påverkar också rankingplaceringen.

Knivsta kvar bland de 50 bästa

I rankingen placerar sig Knivsta kommun på plats 25 av 290. Det innebär att Knivsta placerar sig främst i länet och bland de 50 bästa i landet. Dock har kommunen tappat tio placeringar jämfört med rankingen 2014 då Knivsta placerade sig på 15:e plats.

Mer information

Mer information om företagsklimat och om kommunens näringslivsarbete hittar du via länkar till höger på sidan.

• Senast uppdaterad 16 sep 2015