Vad blir det till lunch i skolan?

2016-08-27

Mat på tallrik

Höstterminen har börjat för både förskola och skola. Varje dag tillagas och serveras 3 300 luncher till kommunens matgäster barnen. Kommunens policy är att laga så mycket mat som möjligt från grunden.

Visste du om att lunchen svarar för cirka 30 procent av dygnets intag av näring och energi. Skollunchen erbjuder varmrätt, mjölk, bröd, Lätta eller Bregott, salladsbord och dressing. Kommunen utgår från Svenska Näringsrekommendationer (SNR) för barn och Livsmedelsverkets kostråd.

Från våra matgäster får kockarna och kökspersonalen tips och önskemål om olika maträtter. Det finns även ett matråd för alla skolor som träffas regelbundet och pratar om vad som ska serveras till lunch.

I högerspalten hittar du höstterminens matsedel för skolor och förskolor i Knivsta kommun. De privata skolorna/förskolorna har egna menyer, du hittar deras kontaktuppgifter i högerspalten.

Matsedeln finns också i appen skolmaten, samt på respektive skolas hemsida.

Kökspersonalen på Högåsskolan

Här syns delar av personalen som arbetar i köket på Högåsskolan,
som dessutom har ett eget tillagningskök.

• Senast uppdaterad 7 sep 2017