Olycka i Knivsta på morgonen

2016-02-29

Publicerat kl 13.15

Med anledning av olyckan i morse är S:ta Birgittakyrkan i Knivsta öppen mellan kl 16 och 20 för dig som behöver en stund i stillhet, eller någon att prata med. Mellan kl 18 och 19 finns representanter från kommunens elevhälsa och räddningstjänsten på plats i kyrkan.

Adress: Häradsvägen 1.

Publicerat kl 11.30

I dag på morgonen skedde en svår olycka vid ett övergångsställe på Forsbyvägen i Knivsta. En flicka har blivit påkörd och är förd till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vi tänker på hennes anhöriga och alla berörda, och vi är djupt bedrövade över det som hänt.

Sedan i morse har ett krisarbete aktiverats på skolan och även kommunens Posomgrupp är aktiverad.

Posomgruppen är en del av kommunens krisorganisation. Gruppens uppgift är att stödja och hjälpa genom psykosocialt stöd. I Posomgruppen ingår personer från kommunens socialtjänst, skolan, kyrkan och brandkåren.

Översyn av trafiken pågår

I kommunen pågår sedan tidigare en översyn av säkerheten och trafiken på detta vägavsnitt. I dagsläget är det 30 kilometer i timmen som råder på den aktuella sträckan. Vi kommer nu noga följa polisens utredning för att ta ställning till eventuella förbättringar som behöver göras. Vårt mål är att alla ska kunna röra sig säkert på gator och vägar i kommunen.

Kontakt och mer information

Följ vår webb för löpande information.

Har du frågor är du välkommen att ringa Kontaktcenter Knivsta, 018-34 70 00.

• Senast uppdaterad 1 mar 2016