Varannan elev från gymnasiet i Knivsta har jobb två år efter skolan

Sjogrenska_gymnasiet_vinter

Gymnasielever från Sjögrenska i  Knivsta har jobb två år efter att de slutat skolan. Det visar den alldeles färska rapport ”Öppna jämförelser för gymnasieskolan” som Sveriges kommuner och landsting, SKL har gjort. Knivsta hamnar på en sjätte plats bland 222 kommuner där andelen ungdomar har ett jobb två år efter gymnasiet.

Sjögrenska gymnasiet är ett yrkesinriktat gymnasium som ligger i Knivsta. Skolan erbjuder sex olika yrkesförberedande program som lärlingsutbildning. Hälften av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en eller flera handledare. På skolan finns yrkeslärare som ansvarar för de teoretiska bitarna i utbildningen. Eleverna blir väl förtrogna med den bransch de vill arbeta i samt med vilka krav som ställs. När eleverna har gått ut programmet med godkända betyg har de en yrkesexamen.

-Vi har många duktiga elever som redan under skoltiden då de är ute och praktiserar visar framfötterna. Det har lett till att många har ett jobb nästan direkt efter sin studentexamen, säger Tomas Henriksson, rektor för Sjögrenska gymnasiet.

Hela rapporten hittar du i högerspalten.

• Senast uppdaterad 4 jan 2016