Till undermeny Karta Kontakt

Årets ungdomsstipendium delas mellan två duktiga tjejer

Ungdomsstipendier_2015


I samband med Musikhjälpen den 17 december2015, som genomfördes i Guldgruvans lokaler, delades årets ungdomsstipendium ut. Det hade kommit in sex nomineringar till kommunen och presidiet som skulle besluta om vem vinnare blev, utsåg två av dessa. 

Stipendiet ges till en Knivstaungdom som är mellan 13 och 26 år och som genom sitt engagemang påverkar andra ungdomars vardagar på ett positivt sätt. Dessa kriterier uppfyller både Hanna Forsgren och Sofia Ranerson med råge. 

Direkt efter Nick Hammers och Victor Garretes liveuppträdande, överlämnade kommunstyrelsens ordförande Klas Bergström, diplom, blommor och stipendium om 2 500 kronor till Hanna och Sofia. Hanna fick det för att hon är en engagerad elevrådsordförande. Sofia fick det för sin ledarroll på 4H:s lägergård ute i Eda. Ett stort grattis till dem båda. Här nedan ser ni motiveringarna

Hanna Forsgren (till höger på bilden)
Som elevkårsordförande kan Hanna påverka allas skolgång på ett positivt sätt. Hanna är respekterad, får elever att engagera sig och en person som man lyssnar till. Hon är ett stöd för många elever. Jämställdhetsfrågor är viktigt, liksom den pågående flyktingkrisen, som genererade en insamling med Hanna som initiativtagare. Hanna stärker sammanhållningen och tryggheten bland eleverna.

Sofia Ranerson (till vänster på bilden)
Sofia är huvudansvarig för 4H:s läger i Eda, ett uppdrag hon skötte med glans. Som ledare är Sofia ett föredöme då hon är omtänksam, engagerad och positiv. Med glatt humör och social kompetens bidrar hon till en god stämning bland alla. Hennes självständighet, starka integritet och engagemang inspirerar barn och unga att finna sin egen väg i livet.

  • Senast uppdaterad 4 jan 2016