Till undermeny Karta Kontakt

Ing-Marie Eriksson är kommunens första Silviasyster

2016-06-18

Silviasyster

Den 15 juni 2016 fick 32 stycken undersköterskor, däribland Ing-Marie Eriksson, ta emot en Silviasysterbrosch av H.M. Drottningen. I strålande solsken samlades Silviasystrar och deras anhöriga på Silviahemmet på Drottningholm. 

Utbildningen sker på halvfart i Sophiahemmets regi parallellt med ett heltidsarbete. Den vänder sig till undersköterskor och syftet är att ge både en personlig utveckling och en unik spetskompetens som vårdare och handledare inom demensvård.

- Det är viktigt att ha rätt kompetens och utbildning för att omvårdnaden av demenssjuka patienter ska ske på bästa möjliga sätt. Därför var det en självklarhet för mig att erbjuda den här utbildningen och finansieringen har skett via vår enhets utvecklingsmedel, säger Monica Södergård som är enhetschef vid Estrids gård.

- Det har varit både roligt och lärorikt att gå den här utbildningen och det ska bli spännande att få använda mina kunskaper här på Estrids gård. Med rätt bemötande och omvårdnad kan vi möta våra patienters behov och önskemål. I mitt jobb ingår även att handleda personalen, säger Ing-Marie.

Nationellt ökar antalet personer med demenssjukdom, så även i Knivsta och det är angeläget att boendet och personal möter de ökande behoven som finns. Estrids gård har bland annat satsat på Silviasystrar för att sprida kunskap om sjukdomen.  

Estrids gård har ytterligare en Silviasyster under utbildning och som blir klar om ungefär ett år i juni 2017.

  • Senast uppdaterad 17 jun 2016