Så användes dina pengar 2015

2016-05-19

Under 2015 lagade kommunens måltidsverksamhet ungefär 3200 måltider per dygn fem dagar i veckan och andelen ekologiska livsmedel i den kommunala verksamheten var 27 procent. I snitt gick 2710 barn i grundskolan och förskoleklass och 1185 barn var placerade i barnomsorgen. Biblioteket lånade ut 110 839 böcker och Hälsohusets simskola tog emot 533 barn.

Högre skatteintäkter

Kommunens skatteintäkter ökade med 9,4 miljoner kronor eller 6 procent. Det beror främst på ett ökat antal kommuninvånare och högre skattetillväxt. Knivsta kommun var 2015 den snabbast växande kommunen i Sverige i förhållande till sin storlek. Sedan kommunstarten 2003 har Knivsta vuxit med 34 procent.

Ökade nettokostnader

Kommunens nettokostnader ökade med 10 procent. Över hälften av kostnaderna står pedagogisk verksamhet (förskola/skola) för, medan vård och omsorg står för drygt en fjärdedel. Dessa verksamheter påverkas mycket av befolkningsökningen i kommunen.

Läs mer om vad kommunen gjort under året

Informationen finns sammanfattad i en lättläst  populärversion.

Är du intresserad av hela årsredovisningen kan du klicka dig vidare till mer information på webben

Länkar finner du till höger på sidan.

• Senast uppdaterad 10 maj 2017